Kleinste boeken ter wereld onder de hamer

Kleinste in productie genomen miniatuurboeken zijn kleiner dan een punaise

Deze week wordt bij online veilinghuis Catawiki een setje bijzondere boekjes geveild. De boekjes zijn niet groter dan een punaise. Het zijn daarmee de kleinste boeken die ooit seriematig in productie zijn genomen. Volgens veilingmeester Kurt Salchli, antieke boeken expert bij Catawiki, zijn de boekjes uit ca. 1960 erg zeldzaam. ''De mini-boekjes zijn heel ingenieus gemaakt. De minuscule leren bandjes en het bindwerk is met de hand gemaakt en dus alleen de echte vakmensen konden deze boekjes maken''. Wat de boekjes in de veiling extra bijzonder maakt is dat ze nog altijd in hun originele doosje zitten met bijbehorende vergrootglazen. "Het gebeurt wel vaker dat we miniatuurboekjes op de veiling zien, maar vrijwel nooit zo'n compleet setje nog in het authentieke doosje''.

Vakmanschap
De boekjes hebben vier verschillende onderwerpen. Zo is in één van de boekjes bijvoorbeeld 'Ik hou van jou' in 7 verschillende talen te lezen. Volgens de veilingmeester van Catawiki gaat het bij deze boekjes niet zozeer om de inhoud maar meer om het vakmanschap. ''Deze boekjes werden 60 jaar geleden gemaakt door boekbinders die hiermee hun vakmanschap wilden aantonen. Dat de boekjes zijn gebonden in heel klein leren bandje geeft aan dat het hier echt om iets bijzonders gaat'', aldus veilingmeester Salchli.

Verzamelaars
Salchli verwacht veel belangstelling voor de veiling. ''Vanwege de curiositeit en de zeldzaamheid zijn de boekjes erg gewild bij verzamelaars. Voor veel verzamelaars zouden deze boekjes dan ook het topstuk van hun verzameling kunnen worden''. De veiling sluit donderdag 21 april en is te bekijken via www.catawiki.nl/miniboekjes

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234