Procycling eert Giro-start in Gelderland met speciaal Giro-pakket

Amsterdam, 15 april - De Ronde van Italië start voor de derde keer in relatief korte tijd in Nederland. Na Groningen 2002 en Amsterdam 2010 is ditmaal Apeldoorn gekozen als decor voor het Grande Partenza. Het wielertijdschrift Procycling komt daarom voor het eerst met een speciaal Giro d'Italia Pakket.
Naast de 164 pagina's tellende Giro d'Italia Gids 2016 bestaat dit pakket uit een informatieve scheurkalender, een invulposter van de etappes, echte Giro-bierviltjes en een serie retro fotoprints uit het verleden van de heroïsche Italiaanse ronde.

Grande Partenza
Van 6 tot en met 8 mei kleurt de provincie Gelderland roze voor de eerste drie etappes van de Giro. Hoofdredacteur Rodrick de Munnik: "De start van de Giro in Nederland is een bijzondere gebeurtenis. De provincie Gelderland doet er alles aan om er een geweldig wielerfeest van te maken, en wij willen daar met ons Giro-pakket een bijdrage aan leveren."

De ronde begint met een individuele tijdrit in Apeldoorn en wordt vervolgd met twee etappes in lijn. Op zaterdag gaat het van Arnhem naar Nijmegen en de volgende dag in omgekeerde richting.

Tom Dumoulin
Volgens De Munnik is Tom Dumoulin door twee tijdritten in de eerste negen etappes een serieuze kanshebber om de roze leiderstrui te veroveren. "In deze Giro-special vertelt hij open en ongeremd over zijn transformatie tot absolute kopman van Giant-Alpecin en zijn kansen op de eindoverwinning" aldus De Munnik.

De derde rit loopt praktisch door de achtertuin van wielrenner Maarten Tjallingii. In de special laat hij de lezers de ins en outs van 'zijn' omgeving zien. Verder een uitgebreid verhaal over Steven Kruijswijk, die na een bewogen Giro vorig jaar knap zevende werd en er op gebrand is om die prestatie te verbeteren. Ook aandacht voor Maxime Monfort, die voor België de aangewezen man is om een goed klassement te rijden.

Indrukwekkend deelnemersveld
De Giro spreekt bij veel toppers tot de verbeelding en er zijn dan ook genoeg favorieten voor de titel aan te wijzen. Vincenzo Nibali praat in een exclusief interview uitgebreid over zijn liefde voor zijn thuisronde en Mikel Landa gaat na zijn derde plaats van 2015 nu voor de hoogste trede van het podium. Naast deze grote namen is er ook aandacht voor andere kanshebbers, zoals Alejandro Valverde, Rafal Majka, Rigoberto Urán, Ryder Hesjedal en Esteban Chaves. Ook in deze gids: een aangename kennismaking met Caleb Ewan, dé nieuwe sprintsensatie van het peloton.

Naast deze en vele andere (achtergrond)verhalen heeft de Giro-gids een overzicht van de 22 deelnemende ploegen en de 21 etappes, die allemaal zijn voorzien van routekaarten en profielen. De Ronde van Frankrijk mag dan de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zijn, veel renners en kenners zijn het erover eens dat de Giro de mooiste ronde van het jaar is. Iedereen die dit complete en speciale pakket in handen krijgt, zal dit alleen maar kunnen beamen.

De Giro-gids ligt vanaf 15 april in de winkel en kost 7,95 euro. De prijs van het speciale Giro-pakket bedraagt 11,50 euro.

Procycling

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234