Cider: hét zomerdrankje van 2016


Appels en Peren, de nieuwe en enige speciaalzaak in cider in Amsterdam voorspelt het: cider wordt hét zomerdrankje van 2016. Wie denkt dat het hier gaat om een gevalletje: 'Wij van WC-eend adviseren WC-eend,' heeft het mis. Het drankje is werkelijk bezig met een opmars, zo blijkt uit de populariteit in Amerika, Engeland en Scandinavië.


Cidermarkt groeit hard
In Engeland werd al langer cider gedronken. Maar terwijl dit in het verleden vaak industriële ciders waren, is er laatste vijf jaar meer vraag naar farmciders. Ciders recht uit de boomgaard. Op traditionele wijze gemaakt van echt appelsap. Ook in de VS is de zogenoemde 'hard' cider aan een opkomst bezig. Volgens Stella Artois is de verkoop in Noord-Amerika de afgelopen drie jaar zelfs verdubbeld. Niet voor niets heeft ook Heineken hun eigen ciderdrank 'Jillz' in de supermarkt liggen. Volgens René van der Wal, eigenaar van Appels en Peren is dit een teken van de populariteit: "Heineken heeft verschillende cidermerken in de markt overgenomen en investeert in deze cidermerken omdat het een groei in de vraag ziet." René vindt het mooi dat Heineken met haar merken de bekendheid van cider doet toenemen, maar benadrukt dat de ciders van Appels en Peren niet te vergelijken zijn met industriële ciders. Samen met zijn vrouw Heleen koopt hij voornamelijk ambachtelijke ciders van kleine en middelgrote cidermakers in Engeland, Frankrijk en Nederland in. "Onze winkel is ontstaan vanuit onze passie voor een eerlijk product. De ciders die wij inkopen zijn ambachtelijk geproduceerd, gemaakt van puur sap."

Waar komt de populariteit vandaan?
Die puurheid van het product is waar veel mensen naar op zoek zijn volgens René van Appels en Peren. "De laatste jaren zien we dat mensen de ambachtelijk gemaakte foodproducten weer waarderen. Kijk maar naar het succes van de foodfestivals. We willen weer weten waar ons eten en drinken vandaan komt en waar het van gemaakt wordt. Onze ciders zijn gemaakt van puur appelsap zonder toevoegingen en veel van de soorten kopen we direct in bij de boomgaard. Transparanter kan het niet." Een andere reden voor de populariteit ligt volgens René in de toename van variatie in smaken. "De laatste jaren is er ook bij de traditionele ciderproducenten een ware vernieuwing gaande. Zo worden er meer ciders gemaakt die gemaakt worden van maar één of twee appelsoorten, dat zorgt voor een toegankelijke smaak. Maar ook worden er vaker fruitsappen als framboos en kersen toegevoegd en zijn er andere manieren om te gisten. Zo ontstaat er steeds meer variëteit in de smaak. Cider is er dus echt voor iedereen. Of je nu van zoet, fris of droog houdt, van verfijnd of robuust. Er zijn ciders met maar 3% alcohol, maar er zijn ook stevige van wel 12% alcohol."

Vier de zomer met cider
Grote kans dus, dat cider hét zomerdrankje van 2016 wordt. Door het relatief lage alcohol percentage is het in elk geval een ideale keuze om ieder moment te vieren. Van een ontspannen zomermiddag in het park met vrienden, tot een vaartochtje over de grachten of gewoon gezellig op het terras. Wil je het liefst genieten van een pure, ambachtelijk gemaakte cider of poiré? Dan moet je bij Appels en Peren in Amsterdam zijn. Deze specialist in ambachtelijke ciders levert zowel aan consumenten als aan horeca. Appels en Peren: www.cider.amsterdam, Paardenstraat 7, Amsterdam.

Geplaatst in:

Voor meer informatie over cider, speciaalzaak Appels en Peren of voor interviews over cider en Appels en Peren kunt u contact opnemen met René van der Wal: 06-53843737 of rwvdwal@xs4all.nl
Bron informatie Stella Artois: http://www.marieclaire.com/food-cocktails/news/a19...

Appels en Peren

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.cider.amsterdam/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234