Nationaal Militair Museum opent tentoonstelling

Op vrijdag 22 april opent het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg haar eerste, grote tentoonstelling 'Tank! Back to the future'. De tentoonstelling toont modellen van tankontwerpen die nooit zijn uitgevoerd, zoals een aanvalswagen van Leonardo da Vinci. Vanaf zaterdag 23 april is de tentoonstelling toegankelijk voor het publiek.

Tank! Back to the future
De mens zocht al eeuwen naar de perfecte machines om vijandelijke linies te doorbreken. Met behulp van vuurkracht, bescherming en mobiliteit probeerde men de perfecte machine te ontwikkelen. Hoe men deze componenten wilde toepassen is te zien in deze tentoonstelling waar ruim 20 schaalmodellen van een meter lengte worden getoond. Hier wordt duidelijk hoe uitvinders zoals Leonardo da Vinci dachten over tanks. De tentoonstelling is t/m 18 oktober te bezichtigen.

Kunsttentoonstelling Fernando Sánchez Castillo
In het NMM zijn vanaf 23 april ook diverse werken van deze Spaanse kunstenaar te zien. Bijvoorbeeld een vijf meter hoge sculptuur van Tankman, de jongeman die wereldberoemd werd door in 1989 op het plein de Hemelse Vrede in Beijing demonstratief voor een tank te gaan staan. De tentoonstelling is t/m 18 oktober te bezichtigen.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum ontving onlangs een Special Commendation van de EMYA (European Museum of the Year) en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Geplaatst in:

Indien u aanwezig wilt zijn bij de opening, kunt u zich aanmelden via communicatie@nmm.nl.
Programma vrijdag 22 april: 15.00 uur ontvangst F16 theater NMM. 15.30 uur opening en toelichting beide tentoonstellingen.
16.00 uur: Chris Sievers, Majoor der Huzaren over de herinvoering van tanks.
16.15 uur: Tim Coronel: toelichting op zijn tanktest. Aansluitend bezichtigen tentoonstellingen.
Wilt u meer informatie en/of beeldmateriaal? Neem dan contact op met Carla Marcus, communicatie@nmm.nl, tel. nr. 085-0036029.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234