Dirk Pekelharing nieuwe voorzitter Firevaned

Dirk Pekelharing is op 13 april unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van Firevaned, brancheorganisatie voor revalidatie -en mobiliteitshulpmiddelen. Met de benoeming van Dirk Pekelharing zal de branche een verdere fundering leggen onder het motto 'Samen voor zelfstandigheid en zelfredzaamheid'. Firevaned vindt dat iedereen in Nederland het recht heeft op zoveel mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te zijn. Eigenwaarde van mensen en kwaliteit van leven zijn belangrijke maatschappelijke uitgangspunten voor het beschikbaar en bereikbaar zijn van zorg.

Over het werk bij Firevaned zegt Dirk Pekelharing: "Ik heb een klein kijkje kunnen nemen in de vereniging en werd meteen enthousiast over wat ik daar zag. Firevaned is kritisch op haar eigen functioneren, leden houden zichzelf een spiegel voor en bespreken wat goed gaat en wat beter kan en dat alles met als doel de juiste hulpmiddelen, op tijd bij de cliënt krijgen. De oprichting van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is daar een mooi voorbeeld van. Nederland telt zo'n 2,2 miljoen mensen die dagelijks van medische hulpmiddelen afhankelijk zijn voor hun mobiliteit en participatie. Voor de sector is het dan ook van groot belang om continue te investeren in nieuwe innovaties en gebruiksmogelijkheden, maar zeker ook in de relatie met alle gebruikers. Oud en jong moet weten wat er te koop is. Samen kunnen we de zorg beter maken en kunnen we werken aan zelfredzaamheid van mensen. Naar het zoeken van oplossingen in deze dialoog wil ik graag bijdragen."

Dirk Pekelharing volgt Roelf van Run op die de afgelopen periode de voorzittersrol combineerde met het directeursschap. Firevaned is blij met haar nieuwe voorzitter: "We hebben in Dirk Pekelharing een sterke bevlogen bestuurder gevonden met veel ervaring in de hulpmiddelenbranche en een groot netwerk in de publieke en private sector."

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Roelf van Run, directeur Firevaned, via 013-5944117 of via firevaned@wispa.nl

Firevaned vindt dat iedereen in Nederland het recht heeft op zoveel mogelijk zelfstandig en zelfredzaam zijn.
De eigenwaarde van mensen en kwaliteit van leven zijn belangrijke maatschappelijke uitgangspunten voor het beschikbaar zijn van zorg. In deze missie ligt dan ook de relevantie en toegevoegde waarde van dat wat Firevaned leden te bieden hebben. Mensen kunnen langer thuis wonen; kunnen in voorkomende gevallen bij hun werk komen en kunnen aan het maatschappelijk verkeer deel blijven nemen. De leden van Firevaned hebben de expliciete keuze gemaakt voor de kwaliteitsstandaard van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Firevaned

plaats:
Tilburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234