Landelijk Centrum Traumatische Rouw opgericht

De oratie van prof. dr. Paul Boelen gisteren in Utrecht markeerde ook de start van het Landelijk Centrum Traumatische Rouw. In dit centrum worden landelijke activiteiten op het gebied van onderzoek, onderwijs en zorg met betrekking tot rouw na verlies door een onnatuurlijke oorzaak verbonden.

Samenwerkende partijen in het Landelijk Centrum Traumatische Rouw zijn onder andere het Ambulatorium en de afdelingen Klinische Psychologie en Orthopedagogiek van de Universiteit Utrecht, het Opleidingsinstituut PPO en het Ambulatorium van de Rijksuniversiteit Groningen en Arq Psychotrauma Expert Groep.

Paul Boelen, Arq-hoogleraar aan de Universiteit Utrecht: “De dood van een dierbare leidt soms tot forse emotionele problemen, zeker wanneer een verlies plaatsvindt door een ongeval, suïcide, moord of een andere onnatuurlijke oorzaak. Dit noem je traumatische verliezen en die kunnen leiden tot posttraumatische stress en depressie. Dit gebeurt echter maar bij een kleine groep, want de meeste mensen herstellen goed van traumatisch verlies.
Door kennis en ervaring van bovenstaande instellingen samen te brengen in het Landelijk Centrum Traumatische Rouw, kunnen we in de toekomst nog betere zorg bieden aan kinderen en volwassenen die geconfronteerd zijn met traumatisch verlies en anderen die na verlies kampen met psychische problemen.”

Geplaatst in:

Voor meer informatie over het Landelijk Centrum Traumatisch Rouw, kunt u contact opnemen met Communicatie van Arq Psychotrauma Expert Groep, Kirsten Ruter, via 0626726734 of k.ruter@arq.org

Over Arq Psychotrauma Expert Groep
Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Elke partner in Arq is expert op een deelterrein. Samen staan de partners in Arq voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht, begeleiding en behandeling, preventie en ondersteuning. Voor individu, organisaties en samenleving.

Arq Psychotrauma Expert Groep

plaats:
Diemen
website:
http://www.arq.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234