Meerijden in militaire voertuigen tijdens het museumweekend

In het kader van de Nationale Museumweek organiseert het Nationaal Militair Museum (NMM) op 16 en 17 april a.s. diverse activiteiten. Het publiek mag meerijden in militaire voertuigen die een rondje langs het NMM en door de tankarena maken. Daarnaast gaan de deuren van het depot open en kan het publiek een blik werpen op de voer- en vliegtuigen in deze hal en is er in het museum een unieke muzikale première.

Programma
Naast het bezichtigen van en meerijden in de militaire voertuigen, zijn er tal van andere activiteiten. Op beide dagen kan het publiek twee keer per dag de première van 'United Forces' bijwonen: een themaconcert in de bijzondere akoestiek van het NMM, uitgevoerd door De Koninklijke Kapel 'Johan Willem Friso'. Speciaal voor kinderen wordt er geschminkt bij de stormbaan en kan er worden gevlogen in de F-16 simulatoren van de Luchtmacht Roadshow. De activiteiten vinden doorlopend plaats.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, Carla Marcus of Jeroen Klaphake: tel. 085 - 0036 029 of e-mail: communicatie@nmm.nl

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234