Cloud9 kondigt aan realisatie van de investering door JP Morgan, ICAP en Barclays

JP Morgan, ICAP en Barclays leiden de consortium investering in Cloud9 Voice Trading Communication PlatformNEW YORK, 13 april 2016 /PRNewswire/ -- Cloud9 Technologies LLC, een op cloud-gebaseerde voice trading communicatie dienstverlener voor financiële ondernemingen en institutionele traders, kondigde vandaag de realisatie aan van een initiële investering van JP Morgan, ICAP en Barclays. Cloud9 vervangt de traditionele telefonische trading hardware (turrets) door het leveren van veilige, compliant, real-time spraakcommunicatie voor de trading gemeenschap, waarbij rekening wordt gehouden met de strikte naleving en veiligheidstandaarden, welke van financiële professionals vereist worden.

Cloud9 is gebouwd op WebRTC en wordt ondersteund door de Amazon Cloud Infrastructure; het is snel uitgegroeid tot het meest gebruikte op cloud-gebaseerde voice trading platform door de betrouwbaarheid, veerkracht, en de mogelijkheid om de trading technologie en hardware overhead te stroomlijnen. Cloud9 gelooft dat bij een toenemende invoering door de industrie, banken tot $ 1 miljard aan jaarlijkse kosten aan telecom apparatuur en diensten kunnen besparen.

"Communicatie en collaboratie producten ondergaan een transformatie met de introductie van cloud diensten en nieuwe technologieën zoals WebRTC ", zegt Jerry Starr, CEO en mede-oprichter van Cloud9 Technologies. "We zijn erg blij traders een modern spraakcommunicatie alternatief te kunnen bieden en zijn enthousiast een deel van het snel wijzigende technologie landschap te zijn."

Sinds de lancering in 2014 is Cloud9 gestaag gegroeid en bedient momenteel meer dan 2.000 traders bij 350 bedrijven in 21 landen. Dit is een indicatie dat financiële instellingen gereed zijn de volgende generatie communicatie technologie te omarmen. Deze investering door JP Morgan, ICAP en Barclays vertegenwoordigt het vertrouwen dat deze organisaties hebben in Cloud9 om significante veranderingen in de sector aan te brengen en het zal het bedrijf in staat stellen haar activiteiten uit te breiden om aan de vraag van de industrie te voldoen.

"De technologie van Cloud9 is een zeer belangrijke vooruitgang voor de industrie", zegt Rick Smith, hoofd Private Investments bij JP Morgan Chase & Co. Inc. "Het stelt ons in staat om onze communicatie strategie voor traders te heroverwegen, en daarmee ook de economische aspecten van communicatie. "

Nadat zij de positieve effecten van de Cloud9 technologie op de workflow van hun traders en op hun eigen balans hebben gezien, zijn een aantal Cloud9 beleggers ook klanten geworden. ICAP gebruikt Cloud9 reeds voor haar energie teams, en JP Morgan werkt aan het invoeren nog dit jaar van de Cloud9 oplossing. Barclays is ook van plan met Cloud9 te werken aan de ontwikkeling van het product voor Barclays en beziet de mogelijkheden, dat Cloud9 helpt bij evalueren van de kosten en de technologische uitdagingen van Barclays ten aanzien van voice trading.

"Door te werken met onze mede-investeerders JP Morgan en Barclays, investeren we in Cloud9 om deze langverwachte evolutie vooruit te krijgen", aldus Steve Gibson, CEO, Euclid Opportunities, ICAP. "In overeenstemming met onze filosofie om startende bedrijven, die de potentie hebben om verouderde infrastructuur te transformeren, te ondersteunen, geloven wij dat Cloud9 zich de voorhoede bevindt van een marktbeweging voor de toepassing van deze boeiende technologie."

"Soft turrets geven duidelijk de richting aan van de industrie en hun beveiligingsmogelijkheden en compliance functionaliteit worden voortdurend verbeterd", zegt Sean Charlton, Head of Voice bij Barclays. "We zien ernaar uit dat Cloud9 haar plaats verovert in de gehele markt."

Wachtell, Lipton, Rosen & Katz waren de juridisch adviseur van Cloud9 in verband met de investering. Fenwick & West LLP trad op als juridisch adviseur voor het consortium van JP Morgan, ICAP en Barclays.

Over Cloud9

Cloud9 Technologies is een cloud communicatie dienstverlener die hoogwaardige voice en collaboratie diensten levert, ontworpen voor de unieke behoeften van institutionele klanten. Het bedrijf levert haar diensten vanuit de cloud, met behulp van software toepassingen die gebruik maken van het internet en geavanceerde WebRTC technologieën.

In de financiële sector verbindt Cloud9 tegenpartijen in alle activaklassen via een op cloud gebaseerd voice platform dat gekenmerkt wordt door end-to-end beveiliging en encryptie functies. Cloud9 elimineert de infrastructuur en de kosten, die gepaard gaan met oudere turret systemen en telecommunicatie diensten voor trader voice. Ons klantenbestand bestaat uit top brokers, sell-side firma's, en kernvermogen [tier one] banken. Voor meer informatie, bezoek: www.c9tec.com [http://www.c9tec.com/].


Cloud9 Technologies LLC


CONTACT: CONTACTPERSOON: Cloud9 Technologies: Laura Sankowich, VicePresident Marketing, t: +1.917.438.0144, e: laura.sankowich@c9tec.com ofCodeword: Tim Lopez, t: +1.650.714.0144, e: tim@codewordagency.com


Web site: http://www.c9tec.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234