Annadiva doneert lingerie en badmode aan Kledingbank Nijmegen

Kledingbank Nijmegen en omstreken en lingeriewinkel Annadiva slaan de handen ineen. De Kledingbank kent een groot tekort aan ondergoed, lingerie en badmode en Annadiva gaat hierbij helpen.

Goede lingerie kopen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Daarom doneert Annadiva lingerie en wordt er een workshop georganiseerd in de winkel in Nijmegen waarbij vrijwilligers van de Kledingbank leren hoe ze de juiste bh kunnen aanmeten. Met een extra donatie van Van de Velde N.V., fabrikant van PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda, is er een mooi en breed assortiment ontstaan van lingerie en badmode.

Samenwerking
Mariëlle van Werven, eigenaresse Annadiva, zegt: "Ik zat al langere tijd met het idee in mijn hoofd om wat te doen met onze incourante voorraad. Je kunt deze voorraad natuurlijk verkopen aan een opkoper voor een paar centen, maar ik wilde er iets goeds mee doen. Ik vind het belangrijk dat het op de juiste plek terecht komt. Bij vrouwen die het echt nodig hebben. Toen wij de Kledingbank in Nijmegen benaderden om lingerie en badmode te doneren waren zij meteen erg enthousiast."

Annadiva biedt lingerie aan t/m cup K. Voor de Kledingbank zijn grote maten juist lastig te verkrijgen. Het is belangrijk voor vrouwen om een goede bh te dragen. Niet alleen zodat het een goede ondersteuning biedt, maar ook zodat de vrouw meer zelfvertrouwen krijgt.

"In het gesprek dat een paar medewerkers van de Kledingbank e.o. met medewerkers van Annadiva hadden, waren enthousiasme en bevlogenheid een gemeenschappelijke deler. Dat werkte zo sterk door, dat concrete ideeën en afspraken in korte tijd vorm kregen. Prachtig om zo fijn met een plaatselijke ondernemer te kunnen samenwerken.", zegt Agnes Hendriks van de Kledingbank Nijmegen e.o.

De Kledingbank Nijmegen e.o. en Annadiva hopen dat met dit initiatief meer bedrijven zich aansluiten en hun restanten gaan doneren aan Kledingbanken over heel Nederland. Volgens het CBS moest in 2015 ruim 10,4 procent van de huishoudens in Nederland rondkomen van een laag inkomen. Daarom is het belangrijk voor de Kledingbank dat zij donaties krijgen.

Workshop maatadvies
Op maandag 18 april wordt in de winkel van Annadiva in Nijmegen een klein evenement georganiseerd. Tijdens dit evenement gaan Annadiva's ervaren lingeriespecialisten maatadvies geven aan de vrijwilligers van de Kledingbank. De gedachte hierachter is dat hierna de vrijwilligers dit advies kunnen doorgeven aan hun klanten, zodat alle vrouwen met de juiste lingerie naar huis gaan. Tachtig procent van de vrouwen draagt namelijk de verkeerde bh maat.

Over Kledingbank Nijmegen
De Kledingbank Nijmegen e.o. heeft als doel het bestrijden van armoede door te voorzien in de basisbehoefte van kleding. Daarnaast draagt de Kledingbank bij aan het waardevol gebruik van restpartijen. De Kledingbank wordt hoofdzakelijk gerund door enthousiaste vrijwilligers. Ook mensen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier een zinvolle werkplek en zo nodig een opleidingsplaats.

Over Annadiva
Annadiva maakt onderdeel uit van Dutch Bodyfashion B.V. Dit bedrijf behoort tot de top 40 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Met de webshops Annadiva.nl en Bikinionline.nl zijn zij marktleider in de online verkoop van lingerie en badmode in Nederland. Ook in het buitenland timmeren zij flink aan de weg. De Belgische webshop Annadiva.be bestaat nu 3 jaar en de website Annadiva.de is onlangs live gegaan. Naast de onlineactiviteiten heeft de organisatie ook een fysieke winkel in het centrum van Nijmegen en staat er voor 2016 de opening van de Annadiva flagship store op de planning.

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal geschikt voor publicatie en overige specificaties contact op met Tessa Vermeulen via telefoonnummer 073 203 40 25. Of mail naar marketing@annadiva.nl

Annadiva

plaats:
Nijmegen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234