Hortonworks richt zich op een open aanpak van cyberveiligheid met Apache Metron

SANTA CLARA, Californië en DUBLIN, 12 april 2016 /PRNewswire/ -- (Hadoop Summit Europe) -- Hortonworks, Inc.(®) , een toonaangevend innovator op het gebied van open en verbonden dataplatforms, heeft vandaag aangekondigd dat de cyberveiligheid wordt versterkt met Apache Metron. Metron is een groeiend open-source Apache-project dat is gericht op het leveren van een uitbreidbaar en schaalbaar geavanceerd platform voor veiligheidsanalyse waarmee veiligheidsrisico's in real time kunnen worden gedetecteerd en ondervangen.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO]

Apache Metron heeft in december 2015 de status Incubator gekregen van de Apache Software Foundation en is de volgende ontwikkeling in Security Incident Event Management (SIEM). De Metron-community groeit nog steeds en heeft leden als Rackspace, ManTech, B23, Hortonworks en anderen.

"De diepgaande ervaring van ManTech ondersteunt de premisse dat effectieve cyberveiligheid kan worden geïmplementeerd via een robuust groot data-ecosysteem als Apache Metron", aldus Kent Warren, president van ManTech Commercial Services. "We hebben mogen constateren dat dit platform alle goede elementen heeft om een geschaalde opname, verwerking, indexering en visualisatie mogelijk te maken van informatie als essentiële sets cybergegevens om daarmee de bescherming, bewaking, analyse, detectie van en reactie op kwaadaardige, niet-geautoriseerde acties te faciliteren. We werken intern aan de uitlijning van het diepgaande collectieve begrip bij ManTech van de cyberomgeving met mogelijkheden als Apache Metron om de nieuwe beste oplossingen op dit gebeid voor onze groeiende klantenbasis te faciliteren".

Metron helpt gebruikers nooit eerder geziene hoeveelheden gegevens per seconde te verwerken, waarmee het speelveld voor detectie en preventie van malware drastisch wijzigt. Wanneer een organisatie wordt aangevallen, kunnen Metron-gebruikers gegevens op basis van uitgebreide feeds in het hele platform verwerken en vergelijken in real time. Dit draagt niet alleen bij aan een verbeterde detectie van malwarecampagnes, maar heeft ook directe gevolgen voor de economische voordelen voor de aanvallers, omdat ze de malware voor elk doelwit moeten aanpassen.

"Professionals op het gebied van cyberveiligheid hebben een real-time analyse van "big data" nodig om een uitgebreid en contextueel intelligent zicht op alle veiligheidsgegevens te verkrijgen om zo een snelle detectie en reactie op geavanceerde veiligheidsbedreigingen mogelijk te maken", aldus Jamie Engesser, vicepresident en algemeen manager voor nieuwe producten van Hortonworks. "Traditionele beveiligingsprogramma's met een benadering gebaseerd op regels, bieden niet de schaalbaarheid die kan worden afgestemd op de snelheid en frequentie van de moderne bedreigingen voor de cyberveiligheid, en dat is waarom we zo opgewonden zijn over het momentum van de Apache Metron-community die erop gericht is om dit probleem aan te pakken voor het bedrijfsleven".

Meer informatie over Apache Metron is hier [http://hortonworks.com/apache/metron/] te vinden.

Over Hortonworks [http://hortonworks.com/news-blogs/] Hortonworks, HDP en HDF zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Hortonworks, Inc. en de dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere jurisdicties. Voor meer informatie bezoekt u www.hortonworks.com [http://www.hortonworks.com/]. Alle andere handelsmerken zijn de eigendom van hun respectieve eigenaars.

Hortonworks Contact Michelle Lazzar(408) 828-9681 comms@hortonworks.com [mailto:comms@hortonworks.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO


Hortonworks, Inc.


Web site: http://hortonworks.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234