Dataplatform Hortonworks zorgt voor toonaangevende veiligheid en bestuursintegratie voor Hadoop

SANTA CLARA, Californië en DUBLIN, 12 april 2016 /PRNewswire/ -- (Hadoop Summit Europe) -- Hortonworks, Inc. [http://www.hortonworks.com/](®) , een toonaangevende innovator van open en verbonden dataplatforms, kondigde vandaag enkele belangrijke updates voor het Hortonworks Data Platform (HDP(TM)) aan. Met HDP kunnen klanten gegevens die uit data worden verkregen verzamelen, analyseren en van hieruit handelen, en het product is 100 % open source. De volgende verbeteringen aan het platform worden toegelicht op het Hadoop Summit Europe, 13 - 14 april in Dublin:

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO]

Integratie van uitgebreide beveiliging en vertrouwd bestuur

Voor het eerst worden Apache Ranger voor beveiliging en Apache Atlas voor databestuur geïntegreerd, om klanten die dynamische classificatie-gebaseerde veiligheidsvoorwaarden definiëren en implementeren nieuwe mogelijkheden te geven. In deze technische vooruitblik, die nu beschikbaar is [http://hortonworks.com/solutions/atlas-ranger-integration/], kunnen bedrijven gebruik maken van Atlas voor het classificeren en toewijzen van metadata tags, die vervolgens door Ranger worden doorgevoerd om verschillende beleidslijnen voor toegang mogelijk te maken. Daarnaast heeft Atlas nu een afstamming over onderdelen heen, waarbij het een bredere kijk op databewegingen over meerdere onderdelen levert.

Geautomatiseerde bevoorrading voor Hadoop in iedere cloud

Met Cloudbreak kunnen bedrijven de bevoorrading van clusters in de cloud vereenvoudigen en automatiseren en hun gebruik van cloud-middelen verfijnd afstellen. Cloudbreak 1.2 is nu beschikbaar. [http://hortonworks.com/apache/cloudbreak/] Hiermee wordt ondersteuning voor OpenStack voor private cloud en Windows Azure Storage Blob (WASB) for Microsoft Azure ondersteund, en het wordt geleverd met de mogelijkheid om scripts te draaien, vóór of na bevoorrading van de cluster.

Vereenvoudiging activiteiten in de cluster

De aankomende lancering van Apache Ambari [http://hortonworks.com/apache/ambari/] heeft ingebouwde dashboards voor HDFS, YARN, Hive, en HBase, met belangrijke kernprestatie-indicatoren voor de gezondheid van het cluster. De gezamenlijke kennis van de ondersteunings- en engineeringsteams van Hortonworks berust al bijna tien jaar lang op de operationele best practices in deze uitgave, waarmee klanten eenvoudig en sneller problemen op kunnen lossen wanneer deze zich voordoen.

Visualisatie voor datawetenschappen

Apache Zeppelin [http://hortonworks.com/apache/zeppelin/] is een browser-gebaseerde gebruikersinterface waarmee analisten en datawetenschappers op notebook-achtige wijze interactief data kunnen hanteren en hoogwaardige data-analytics uit kunnen voeren. Met deze definitieve technische vooruitblik hebben klanten een wendbare gebruikerservaring voor analytics bij Apache Spark, draaiend op een veilige Hadoop-cluster.

"Hortonworks blijft haar visie voor het opbouwen van vertrouwd bestuur en bedrijfsveiligheid voor Hadoop waarmaken", zei Tim Hall, vicepresident voor productmanagement, Hortonworks. "Met deze mijlpaal, en de extra ontwikkelingen in cloud, uitvoer en datawetenschappen in HDP kunnen klanten net zo snel werken als hun data. Wij houden de snelheid van innovatie bij die zich afspeelt bij Apache projectteams in de gemeenschap, en zorgen tijdig voor de nieuwste innovaties voor onze klanten."

Over Hortonworks [http://hortonworks.com/news-blogs/]

Hortonworks, HDP en HDF zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Hortonworks, Inc. en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere jurisdicties. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Ga voor meer informatie naar www.hortonworks.com [http://www.hortonworks.com/].

Contactpersoon media: Michelle Lazzar (408) 828-9681 comms@hortonworks.com [mailto:comms@hortonworks.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO


Hortonworks, Inc.


Web site: http://hortonworks.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234