Hortonworks en Pivotal breiden relatie uit voor de levering van bedrijfsklare moderne dataplatforms voor databeheer en analytics

SANTA CLARA, Californië en DUBLIN, 12 april 2016 /PRNewswire/ -- (Hadoop Summit Europe) -- Hortonworks, Inc. [http://www.hortonworks.com/](®) en Pivotal(®) kondigden vandaag een significante uitbreiding van hun strategische relatie aan die is opgebouwd rond het Hortonworks Data Platform (HDP(TM)) en Pivotal HDB®. Deze strategische relatie brengt de expertise en ondersteuning voor databeheer en dataverwerking van Hortonworks samen met de hoogwaardige analysemotor van Pivotal voor Apache(®) Hadoop(TM). De uitgebreide relatie Hortonworks/Pivotal bouwt voort op hun eerder aangekondigde samenwerkingsverband [http://hortonworks.com/press-releases/pivotal-hortonworks-join-forces-apache-hadoop/] en omvat het volgende:-- Pivotal zal standaardiseren op Pivotal HDP, ondersteunende
abonnementssoftware die 100 % identiek is aan het Hortonworks
Dataplatform. Met de introductie van Pivotal HDP krijgen klanten toegang
tot de rijke functionaliteit voor datazekerheid, bestuur en uitvoering
van HDP. Hortonworks en Pivotal gaan samen de markt op met een
upgradeprogramma voor bestaande PHD-klanten om te profiteren van HDP.
-- Hortonworks zorgt voor professionele klantondersteuning en professionele
implementatiedienstverlening voor Hortonworks HDB, aangedreven door
Apache HAWQ. Hortonworks HDB is ondersteunende abonnementssoftware die
100 % identiek is aan Pivotal HDB en zorgt voor native SQL-ondersteuning
voor Hadoop. Hortonworks HDB is een extra ondersteuningsabonnement bij
HDP en zal in het 2e kwartaal van 2016 beschikbaar zijn.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO]

"Door dit uitgebreide partnerschap profiteren klanten nu van de diepgaande expertise van beide bedrijven bij het leveren van bedrijfsklare open source-software voor productie-omgevingen op schaal voor de meest veeleisende werkbelastingen", zei Herb Cunitz, president van Hortonworks. "Hortonworks en Pivotal zitten op één lijn in hun overtuiging dat de beste manier voor de levering van infrastructuur platformtechnologie vandaag de dag het elimineren van fragmentatie is, met een volledige uitvoering in open source."

"Deze samenwerking brengt onze gedeelde overtuiging in een open source-aanpak tot leven, samen met de blijvende aanname van bedrijfsklare moderne dataplatforms", zei Leo Spiegel, senior vice president, corporate development and strategy, Pivotal. "Samen zorgen Pivotal en Hortonworks voor een eensgezinde aanpak via de ODPi Core, die zorgt voor de verwijdering van belangrijke barrières voor de bedrijfsbrede toepassing van Hadoop en moderne toepassingen voor grote datasets."

Zowel Hortonworks als Pivotal zijn oprichters van de ODPi [http://hortonworks.com/solutions/open-data-platform/], een open source consortium dat brancheleiders, bedrijven, dienstverleners en onafhankelijke softwareverkopers samenbrengt voor een versnelling van het open ecosysteem voor oplossingen voor grote datasets met de ODPi Core.

Over Hortonworks [http://hortonworks.com/news-blogs/]

Hortonworks, HDP en HDF zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Hortonworks, Inc. en haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere jurisdicties. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Ga voor meer informatie naar www.hortonworks.com [http://www.hortonworks.com/].

Over Pivotal

Het Cloud Native-platform van Pivotal zorgt voor innovatie van software voor veel van de meest gewaardeerde merken ter wereld. Met miljoenen ontwikkelaars in gemeenschappen over de hele wereld raakt technologie van Pivotal miljarden gebruikers iedere dag. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar lang de ontwikkelingscultuur voor software van de meest waardevolle bedrijven in de Silicon Valley vormgegeven, en geeft vandaag de dag leiding aan een wereldwijde technologische beweging die de wijze waarop de wereld software maakt transformeert.

Michelle Lazzar
Hortonworks Communications
(408) 828-9681
comms@hortonworks.com [mailto:comms@hortonworks.com]

Michael Lee
Pivotal Communications
mlee@pivotal.io [mailto:mlee@pivotal.io]

©2016 Pivotal Software, Inc. Alle rechten voorbehouden. Pivotal is een handelsmerk en/of geregistreerd handelsmerk van Pivotal Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Apache, Apache Hadoop en Hadoop zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Apache Software Foundation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Verklaringen in dit persbericht aangaande de toekomstige plannen, verwachtingen, meningen, intenties en vooruitzichten van Pivotal, inclusief verklaringen over onze verwachtingen van de voordelen van de acquisitie voor onze klanten, zijn "toekomstgerichte verklaringen" volgens de definitie van de Amerikaanse federale veiligheidswetten. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige prestaties, en wij vragen u niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Daadwerkelijke resultaten kunnen materieel afwijken van de resultaten in de toekomstgerichte verklaringen als gevolg van vele factoren, inclusief maar niet beperkt tot: (i) negatieve wijzigingen in algemene economische omstandigheden of marktcondities; (ii) vertragingen of afnames in uitgaven op het gebied van informatietechnologie; (iii) risico's die zijn verbonden aan het beheer van de groei van de bedrijven van Pivotal, inclusief operatiekosten; (iv) veranderingen aan het bedrijfsmodel voor software van Pivotal; (v) factoren gerelateerd aan concurrentie, waaronder druk op prijzen en productintroducties; (vi) het vermogen van klanten van Pivotal om over te stappen op nieuwe producten en beschikbaarheidsstrategieën zoals cloud computing, de onzekerheid van acceptatie van opkomende technologieën door klanten, en snelle veranderingen in de technologie en in de markt; (vii) het vermogen van Pivotal om haar eigen technologie te beschermen; (viii) het vermogen van Pivotal om hoog gekwalificeerde werknemers aan te trekken en vast te houden; (ix) het vermogen van Pivotal om haar eigen plannen en strategieën uit te voeren; en (x) risico's die verband houden met veiligheidsrisico's aangaande data en informatie. Alle informatie in dit bericht is geldig op de publicatiedatum. Deze toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen en zijn onderhevig aan onzekerheden en veranderingen in toestand, belang, waarde en effect, samen met andere eerdergenoemde risico's en van tijd tot tijd in documenten die zijn ondergebracht door EMC Corporation, het moederbedrijf van Pivotal, bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. EMC en Pivotal zijn niet verplicht, en hebben momenteel niet de intentie, om enige toekomstgerichte informatie na de datum op dit persbericht, te herzien.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140227/SF73721LOGO


Hortonworks, Inc.


Web site: http://hortonworks.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234