De Eerebegraafplaats in Bloemendaal lanceert digitale app

372 Verzetsdeelnemers uit de Tweede Wereldoorlog liggen begraven op de Eerebegraafplaats in Bloemendaal. Om alle informatie over de Eerebegraafplaats toegankelijker te maken, is vanaf nu een digitale app te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store.

In de app staan 372 biografieën met foto van alle verzetsdeelnemers en veel informatie over de geschiedenis, achtergrond en architectuur van de Eerebegraafplaats. Ook toont de app bijzondere, zelden vertoonde filmbeelden van de opgravingen van de lichamen van de verzetsdeelnemers vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast bevat de app twee wandelingen langs gedenkstenen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Op 22 april om 14.00 uur wordt de app officieel gelanceerd op de Eerebegraafplaats in Bloemendaal door wethouder Heijink van de gemeente Bloemendaal. Dit wordt gevolgd door een korte lezing door Hans Goedkoop, presentator van tv-programma Andere Tijden.

De app is gemaakt in opdracht van Stichting 'De Eerebegraafplaats te Bloemendaal' en mede mogelijk gemaakt door het vfonds en de Stichting Democratie en Media.

Geplaatst in:

Voor meer informatie of als u aanwezig wilt zijn op 22 april, kunt u contact opnemen met Kirsten Ruter, tel 0626726734, k.ruter@arq.org.

Stichting 1940-1945

plaats:
Diemen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234