MobileIron Access: bedrijfsgegevens in de cloud eindelijk veilig op mobiele apparaten

MOUNTAIN VIEW, Californië, 12 april 2016 /PRNewswire/ -- MobileIron , de leider in mobiele bedrijfsbeveiliging, kondigt de lancering aan van MobileIron Access. Het is de nieuwste uitbreiding van MobileIrons portfolio aan beveiligingsoplossingen voor de bescherming van bedrijfsgegevens. MobileIron Access past een nieuw beveiligingsvereiste toe: alleen vertrouwde apps op vertrouwde apparaten met vertrouwde gebruikers krijgen toegang tot bedrijfsgegevens in de cloud. MobileIron Access wordt gelanceerd met integraties met veel van de meest gebruikte cloud-apps voor bedrijven, inclusief Box, Google Apps for Work, Office 365 en Salesforce.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891]

Bekijk de video: https://www.mobileiron.com/access-demo [https://www.mobileiron.com/access-demo]

In het pc-tijdperk was alleen de identiteit van de gebruiker van belang. Een bedrijf gaf een werknemer een computer en die computer was het enige apparaat dat toegang had tot de bedrijfstoepassingen die in de datacenters van het bedrijf achter de firewall stonden. De werknemer werd geverifieerd op basis van een system voor identiteitsbeheer, zoals Active Directory, en kreeg daarop toegang tot bedrijfsgegevens.

Gegevensverlies stoppen
Dat model werkt niet meer in het tijdperk van mobiele apparaten en de cloud. Gebruikers kunnen nu toegang krijgen tot gegevens door een van de apps te downloaden die gebruik maakt van een bepaalde cloud-service, er op inloggen en die gegevens vervolgens delen met andere persoonlijke apps. Als voorbeeld: Een werknemer kan een apparaat van een vriend dat niet wordt beheerd door het bedrijf, gebruiken om toegang te krijgen tot Salesforce, gegevens van klanten te downloaden en die te uploaden naar de persoonlijke account voor opslag in de cloud. Om dit te voorkomen, moeten bedrijven ervoor zorgen dat niet alleen de gebruiker en het apparaat geautoriseerd zijn, maar ook de app. Met MobileIron Access kunnen bedrijven er voor het eerst zeker van zijn dat alleen goedgekeurde apps met gegevens die worden beheerd door het bedrijf zelf, verbinding kunnen maken met een cloud-service vanaf mobiele apparaten.

Access vormt een uitbreiding van MobileIrons portfolio van geavanceerde beveiligingsoplossingen:-- MobileIron Sentry beschermt gegevens onderweg en blokkeert toegang van
apparaten die niet aan de eisen voldoen;
-- MobileIron Tunnel doet hetzelfde voor toepassingen;
-- Integratie met Identity Access Management maakt het voor IT-beheerders
mogelijk om MobileIron te gebruiken om beslissingen te nemen op basis
van de status van apparaten en de bedrijfsidentiteit van de gebruiker;
en
-- Nu doet MobileIron Access hetzelfde voor cloud-services.

"MobileIron Access is de oplossing voor gegevensbeveiliging waar onze klanten naar uitkeken", aldus Barry Mainz, CEO van MobileIron. "Met MobileIron Access krijgen klanten een best-of-breed oplossing die kan worden geïntegreerd met hun bestaande technologie, zoals hun identiteitsprovider, en een oplossing waarvoor geen wijzigingen in de cloud-apps nodig zijn. Dit is gegevensbeveiliging op zijn eenvoudigst".

Belangrijkste functionaliteit
MobileIron Access:-- Is ontworpen om toegangscontrole mogelijk te maken voor cloud-services
van bedrijven, inclusief services als Box, Google Apps for Work, Office
365 en Salesforce
-- Blokkeert toegang tot cloud-services vanuit apps en vanaf apparaten die
niet door IT zijn geautoriseerd
-- Kan worden geïntegreerd met identiteitsproviders (IdP), waaronder ADFS
en PingOne
-- Voorziet in inzicht in gebruikers, apps en apparaten die toegang
proberen te krijgen tot de cloud-service voor controledoeleinden en de
controle van de naleving van toepasselijke regels
-- Ondersteunt federatieve verificatie met SAML, de meest gebruikte
SSO-standard

Over MobileIron
MobileIron levert het veilige fundament voor bedrijven overal ter wereld waarmee ze Mobile First-organisaties kunnen worden. Voor meer informatie bezoekt u www.mobileiron.com [http://www.mobileiron.com/].

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891


MobileIron


CONTACT: Clarissa Horowitz, MobileIron, +1-415-608-6825,clarissa@mobileiron.com


Web site: http://www.mobileiron.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234