Persuitnodiging: Ton Heerts opent Week van de Ondernemer

FNV-voorzitter Ton Heerts opent op dinsdag 12 april om 09.30 uur de Week van de Ondernemer, die tot en met donderdag 14 april plaatsvindt in het Beatrix-theater in Utrecht onder het motto Building Better Business. Voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland, initiatiefnemer van de Week, ontvangt ook minister-president Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Beide bewindspersonen zijn woensdag 13 april te gast.

Ton Heerts, die rond de zomer afscheid neemt als voorzitter van de FNV, opent de Week tijdens de plenaire ochtendshow om 09.30 uur. Het is overigens voor het eerst in de 19-jarige geschiedenis van het evenement dat een voorzitter van een vakcentrale het podium krijgt.

Op de woensdag houdt minister-president Mark Rutte om 11.00 uur een toespraak in de grote zaal. Aansluitend gaat hij in de stand van MKB-Nederland, de MKB Lobby, in gaat met ondernemers, onder wie de twee met wie hij samen in een bus vanuit Den Haag naar Utrecht rijdt. Onderweg stopt de minister-president kort bij het bedrijf Boska in Bodegraven.

Minister Asscher is diezelfde dag te gast van 15.45 tot 16.45 uur. Hij opent een sessie over personeel en gaat eveneens in dialoog met ondernemers, onder meer over de knelpunten die zij ondervinden bij het aannemen van vaste medewerkers.

Ook de Kamerleden Sharon Gesthuizen (SP, dinsdag), Erik Ziengs (VVD, donderdag) en Agnes Mulder (CDA, donderdag) brengen een bezoek aan de MKB Lobby om te horen wat er leeft bij ondernemend Nederland.


Workshops

De drie beursdagen, die traditiegetrouw door duizenden ondernemers worden bezocht, gaan alle van start met een plenaire ochtendshow, een ‘Startup-bootcamp’, waarin de presentatoren Ruud Hendriks en Patrick de Zeeuw laten zien hoe ondernemers kunnen leren van het start-up denken, maar dan met de voordelen van een bestaand bedrijf. Deelnemers volgen daarna hun zelf gekozen programma, met thematische workshops en sessies met toonaangevende sprekers uit de wereld van bedrijfsleven, sport en wetenschap. Voor het volledige programma: zie www.weekvandeondernemer.nl

Over de Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland en Synpact en wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd in het Beatrixtheater en het aangrenzende Beatrix-gebouw in Utrecht (Jaarbeursplein 6a). Tijdens de Week van de Ondernemer gaat het om kennis, inspiratie en netwerken. Het programma biedt ondernemers de gelegenheid zich in één dag te laten informeren, stimuleren en inspireren op diverse vakgebieden.

Bijwonen media

U bent van harte uitgenodigd om de Week op elk gewenst moment bij te wonen. Aanmelden via e-mail wordt op prijs gesteld: ripken@vnoncw-mkb.nl
Voor meer informatie: Mieke Ripken, 06-11351727.

U bent van harte uitgenodigd om de Week van de Ondernemer op elk gewenst moment bij te wonen. Aanmelden via e-mail wordt op prijs gesteld: ripken@vnoncw-mkb.nl
Voor meer informatie: Mieke Ripken, 06-11351727.

MKB-Nederland

plaats:
Utrecht
website:
http://www.mkb.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234