De Marathon komt naar het theater

Na het succes van de film is De Marathon vanaf maart 2017 als voorstelling in de Nederlandse theaters te zien. Dat maakten Martin van Waardenberg en Marc van Kaam (directeur van het Luxor Theater) vandaag bekend bij de finish van de NN Marathon Rotterdam. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, 't Schaep met de 5 Pooten en de ensemblefilm De Zevende Hemel, die in het najaar uitkomt. Thomas Acda schrijft de liedteksten voor deze nieuwe Nederlandse theaterproductie. De Marathon gaat op 17 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met aansluitend een tournee door het hele land. De kaartverkoop voor de voorstellingen in Rotterdam start vandaag.

De filmhit uit 2012 veroverde vele harten en wordt vertaald naar een voorstelling die nu al de must see van het seizoen wordt genoemd. Herkenbaar, tragikomisch en oerhollands. Gerard, Nico, Kees en Leo - vier Rotterdamse garagemonteurs - sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje... Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart - maar vooral de tong - op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. De casting start in april.

De voorstelling De Marathon is een productie van Kemna Theater en Senf Theaterpartners in samenwerking met het Luxor Theater Rotterdam. Kaartverkoop via www.luxortheater.nl of telefonisch via 010 - 484 33 33 (ma t/m za 13.30 - 17.30 uur, zondag gesloten).

De film De Marathon van regisseur Diederick Koopal en producent Kaap Holland Film werd in 2012 lovend ontvangen door pers en won tijdens het Filmfestival in Utrecht het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs.

Neem voor meer informatie en interviewaanvragen contact op met
Landelijke pers via:
Senf Theaterpartners
Henriette van Eckeveld
henriette@senf.nl | 020 620 8804

Pers Regio Rijnmond via:
Luxor Theater Rotterdam
Jeroen de Jager
jeroen@luxortheater.nl | 010 - 496 01 56 | 06 - 41795649

Senf Theaterpartners

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234