Eervolle vermelding voor Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft bij de uitreiking van de Europese Museumprijs een eervolle vermelding ontvangen. Dit jaar waren 49 musea uit 24 landen kandidaat voor de prijs en ontvingen 6 musea een eervolle vermelding.

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) is onder de indruk van de wijze waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert, die aansluit op de intelligentie en reflectie van de bezoeker. Deze presentatie "overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier", zo staat in het jury rapport te lezen.
Eerder dit jaar werd het NMM door het Land van ANWB verkozen tot 'Leukste uitje van Utrecht' en ontving het museum een nominatie voor de BankGiro Loterij Museumprijs. Stemmen voor de museumprijs kan tot 26 april op www.museumprijs.nl.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: tel. 085 - 0036029 of e-mail: communicatie@nmm.nl

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234