SharkTalent lanceert videoplatform voor talent en talent zoekenden

Neuchâtel, 8 april 2016

Vandaag lanceert de Zwitserse startup SharkTalent een videoplatform dat 'Talenten' die werk zoeken in staat stelt zichzelf te presenteren door middel van het uploaden van hun Video Pitch. Door de Video Pitch worden Talenten sneller en makkelijker opgemerkt door bedrijven of klanten. SharkTalent stelt Talenten in staat om een goede eerste indruk te maken door middel van hun video's. En dit allemaal nog vóórdat een eerste kennismakingsgesprek plaatsvindt. Talenten kunnen met deze proactieve aanpak aangeven wat zij te bieden hebben en waar ze naar op zoek zijn.

Het platform is niet alleen bedoeld voor Talent, maar ook voor bedrijven en klanten die op zoek zijn naar Talent. Het idee is dat bedrijven zoeken naar het Talent dat zij nodig hebben, in plaats van dat het Talent zelf op zoek gaat naar een baan. Het proces wordt dus eigenlijk omgekeerd. SharkTalent is een game changer. SharkTalent biedt direct toegang tot een breed scala van Talenten. Bedrijven kunnen deze Talenten zoeken, vinden en evalueren, waar en wanneer zij maar willen en vanaf welk apparaat dan ook. Daarnaast kunnen bedrijven de kandidaten die via een brief of e-mail solliciteren, uitnodigen om een Video Pitch te maken op het SharkTalent platform. Tot slot kunnen collega's op het SharkTalent platform samenwerken en samen Talenten beoordelen voordat het eerste kennismakingsgesprek plaatsvindt. Zo wordt SharkTalent in wezen een "recruitment-tool", doordat alle kandidaten in 1 platform staan en op dezelfde manier beoordeeld kunnen worden.

Een speciale samenwerkingsomgeving op het platform zorgt er voor dat alle belanghebbenden van begin tot eind betrokken zijn bij deze recruitmentproces. Dit maakt het makkelijker en meer gestroomlijnd. SharkTalent is zeker niet bedoeld om interne of externe recruiters te vervangen, maar moedigt hen juist aan om Talenten met behulp van SharkTalent efficiënter en tegen lagere kosten te vinden.

Het SharkTalent platform is niet alleen voor mensen die een (nieuwe) baan willen of voor bedrijven die medewerkers zoeken (Career module). SharkTalent is ook het juiste adres voor mensen die op zoek zijn naar bepaalde dienten en de ondernemers die die diensten aanbieden (EveryDay module). Stel bijvoorbeeld dat u iemand nodig heeft om op uw kinderen te passen, of u zoekt een personal trainer of klusjesman. Vanaf nu kunt u Video Pitches zien van professionele dienstverleners, zodat u direct en makkelijk een eerste indruk krijgt.
Deze professionals kunnen makkelijk en snel hun doelgroep bereiken door een Video Pitch te uploaden, waarin zij uitleggen en laten zien wat zij in huis hebben. Een moderne manier van adverteren. Hiermee wordt de mogelijkheid geboden om een klantenbestand op te bouwen en uit te breiden.

Tijdens de lancering kan SharkTalent gratis geprobeerd worden. De gratis proefperiode geldt tot 1 mei 2016.


Watch the SharkTalent video's

Career

EveryDay

Website
www.sharktalent.com


U kunt SharkTalent uiteraard ook volgen op:
https://www.linkedin.com/company/sharktalent
https://www.facebook.com/SharkTalent
https://twitter.com/be_shark

Contact:
SharkTalent Sàrl
Perscontact (Engels, Italiaans, Nederlands):
Stephen Faassen, +41 79 615 27 54 (CH)
stephen.faassen@sharktalent.com

Perscontact (Nederlands):
Maurice de Ruiter, +31 6 83 877 777 (NL)
maurice.deruiter@sharktalent.com

Be Smart, Be Shark.

SharkTalent Sàrl

plaats:
Neuchâtel

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234