Aegon publiceert agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2016

DEN HAAG, April 8, 2016 /PRNewswire/ --


Aegon N.V. heeft de agenda gepubliceerd voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op vrijdag 20 mei 2016.


De agenda bevat onder meer voorstellen tot vaststelling van de Jaarrekening 2015, het intrekken van de ingekochte aandelen in het kader van het aandelen inkoopprogramma ter waarde van EUR 400 miljoen en de goedkeuring van het slotdividend over 2015 van EUR 0,13 per aandeel. Het totale dividend over 2015 bedraagt hiermee EUR 0,25 per aandeel.

Daarnaast bevat de agenda het voorstel de heren R.J. (Rob) Routs, B. (Ben) van der Veer en D.P.M. (Dirk) Verbeek te herbenoemen als lid van de Raad van Commissarissen. De herbenoemingen gelden voor een termijn van vier jaar vanaf 20 mei 2016.

Rob Routs is in 2008 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen en is in 2010 voorzitter geworden. Hij is tevens voorzitter van de Nomination & Governance Committee en lid van de Remuneration Committee. De nominatie voor een derde termijn van vier jaar van Rob Routs is gebaseerd op de constructieve en effectieve manier waarop hij zijn rol als voorzitter van de Raad vervult.
Ben van der Veer is op 1 oktober 2008 benoemd. Hij is voorzitter van de Audit Committee en lid van de Nomination & Governance Committee.
Dirk Verbeek is in 2008 benoemd. Hij is lid van de Audit Committee, de Risk Committee en de Nomination & Governance Committee.

Alle informatie over de AVA is beschikbaar op de corporate website aegon.com [http://www.aegon.com]

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website aegon.com [http://www.aegon.com]

Aegon's geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug - tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf nu tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com [http://www.aegon.com]


PRN NLD

Aegon N.V.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234