VNO-NCW en MKB-Nederland: herbezinnen op referenda

7 APRIL 2016 - De uitslag van het referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne vraagt een serieus antwoord van de politiek vinden VNO-NCW en MKB-Nederland. De ondernemingsorganisaties wijzen wel op de dilemma's die referenda duidelijk met zich mee brengen. Wat is de waarde wanneer 70 procent van de kiezers niet stemt? En welk antwoord op welke vraag is nu gegeven, als je kijkt naar kiezersonderzoeken? In dit geval worden grote belangen op het spel gezet door een verhoudingsgewijs kleine groep kiezers.

Nederland, dat een welvarend land is geworden dank zij een open, internationale houding, maakt nu een naar binnen gekeerde beweging die risico's met zich meebrengt. Nederland krijgt hierdoor in het buitenland een imago van in zich zelf gekeerd zijn en dat verdienen we niet. Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is er sprake van een donkere dag voor onze internationale positionering. De ondernemingsorganisaties vinden dat een herbezinning op het instrument referendum noodzakelijk is. Anders blijft dit een terugkerend dilemma dat raakt aan de bestuurbaarheid van ons land.

Voor meer informatie:
Roelf van der Kooij, 06 512 845 88

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
DEN HAAG

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234