Onlineprinters opent nieuwe productielocatie voor grootformaat drukwerk: 1800 vierkante meter voor grootformaat drukwerk en administratie

NEUSTADT AN DER AISCH, Duitsland, April 7, 2016 /PRNewswire/ --Onlineprinters GmbH produceert grootformaat drukwerk voortaan op een nieuwe productielocatie. Om rekening te houden met de groei van de onderneming, betrok de productiedivisie een 1200 vierkante meter grote hal op slechts enkele kilometers afstand van de bedrijfscentrale. Bovendien heeft de onderneming geïnvesteerd in een administratiekantoor, dat 600 vierkante meter kantooroppervlak groot is en al plaats biedt aan 21 medewerkers van de afdelingen Marketing en Productontwikkeling. Onlineprinters blijft daarmee zijn Duitse locatie Neustadt an der Aisch trouw en beschikt daar over een totaal oppervlak van intussen 42.000 vierkante meter.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160407/352622 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160407/352623 )

"Grootformaat drukwerk is een zeer snel groeiend onderdeel van ons bedrijf", legt directeur dr. Michael Fries uit. In 2015 was de vraag naar deze producten in vergelijking met het jaar daarvoor enorm. "Grootformaat buitenreclame maakt tegenwoordig deel uit van een moderne marketingmix. Wij investeren in dit onderdeel om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de wensen van onze klanten", zo vervolgt Fries.
Grootformaat drukwerk sinds vijf jaar 
De afdeling Large Format Printing (grootformaat drukwerk, afgekort: LFP) bestaat sinds januari 2011 bij Onlineprinters GmbH. Tot de aangeboden producten behoren onder andere reclameborden, beurssystemen zoals roll-up banners, fotobehang, reclamespandoeken om aan te brengen op bouwschuttingen en steigers evenals vlaggen. Negentien medewerkers produceren de opdrachten, die vanuit heel Europa binnenkomen via de 15 onlineshops van de onderneming. De meest uiteenlopende materialen worden bedrukt, zoals PVC-zeildoek, Plexiglas(R), vlaggenstof en kanaalplaten. Bovendien neemt de afdeling de verdere verwerking van de producten op zich, waaronder het op maat snijden van het drukwerk, het ogen van zeildoeken en het zomen van vlaggen.
De industriële vervaardiging van drukbare producten zoals die in onlinedrukkerijen wordt uitgevoerd, maakt het mogelijk om zelfs producten van meerdere vierkante meters groot kostenefficiënt te vervaardigen. Bovendien worden speciale opties mogelijk zoals de productie van reclamemiddelen in tot op de centimeter nauwkeurig gewenste afmetingen en productie op de dag van bestelling (spoeddruk).
Onlineprinters produceert grootformaat drukwerk op zeer moderne digitale drukpersen van de firma's HP en Durst en gebruikt milieuvriendelijke en geurneutrale latex-inkt. De onderneming was de eerste koper van de Durst Rho 312R ter wereld, een hogesnelheids-UV-roldrukmachine voor het bedrukken van meshdoek en PVC-zeildoek.
Bedrijfsfilm van Onlineprinters: 
https://www.youtube.com/watch?v=0NPozd6pWeo
Over Onlineprinters GmbH 
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. In tegenstelling tot alle andere grote onlinedrukkerijen komt het bedrijf voort uit een klassieke handelsdrukkerij en was het met de oprichting van de Duitse webshop "diedruckerei.de" in 2004 een van de eerste aanbieders van online drukwerk. In 2009 volgde toetreding op de internationale markt met het merk "Onlineprinters". Tegenwoordig heeft het bedrijf meer dan 600 medewerkers in dienst en levert aan meer dan 500.000 klanten in 30 landen van Europa. In de bedrijfseigen productie maakt Onlineprinters gebruik van de zeer moderne Heidelberg-Speedmaster-technologie in de offsetdruk, van digitale HP-Indigo-drukmachines evenals van LFP-printers van Durst en HP met latex- en UV-inkt. Het assortiment omvat meer dan 1400 drukbare producten in tien miljoen varianten - van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Onlineprinters is met 110 drukunits de grootste 3b-drukker van Europa en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.
Perscontact: 
Onlineprinters GmbH 
Patrick Piecha 
PR-Referent 
Rudolf-Diesel-Strasse 10 
91413 Neustadt an der Aisch 
Duitsland 
Tel.: +49(0)9161/6209807 
press@onlineprinters.com 
http://www.onlineprinters.nl 
http://www.onlineprinters.be 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160407/352622http://photos.prnewswire.com/prnh/20160407/352623


Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234