Engelstalige editie De Bosatlas van Amsterdam

Het succes van De Bosatlas van Amsterdam heeft geleid tot een bijzonder vervolg: de uitgave van de Atlas of Amsterdam. De Engelstalige editie richt zich op de vele expats in en rond Amsterdam, de internationale studenten die in grote getale in de hoofdstad studeren en de duizenden toeristen die de stad jaarlijks bezoeken. Van De Bosatlas van Amsterdam, die afgelopen najaar is verschenen, zijn inmiddels meer dan 30.000 exemplaren verkocht. Om het unieke, internationale karakter van de stad te onderstrepen, krijgen 180 Amsterdammers met roots in 180 verschillende landen een exemplaar uitgereikt. De Atlas of Amsterdam is vanaf heden te verkrijgen bij de boekhandel.

180 nationaliteiten ontvangen atlas
De hoofdstad dankt haar unieke karakter mede aan de 180 nationaliteiten die er wonen. Of zoals burgemeester Eberhard van der Laan bij de lancering van de Nederlandse editie zei: "Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas". Ter ere van de lancering ontvangen 180 personen met elk hun roots elders in de wereld de komende tijd een exemplaar van de atlas. Deze 180 personen zijn betrokken bij het project 180 Amsterdammers waarmee de diversiteit van Amsterdam, de stad heeft de meeste nationaliteiten ter wereld, dit jaar wordt gevierd.

De atlas is thematisch van opzet. Allerlei hoofdstukken maken duidelijk hoe Amsterdam woont, werkt, gelooft en recreëert. De atlas sluit af met informatie per stadsdeel en een zeer gedetailleerde topografische kaart van de stad.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas - 54 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt. www.bosatlas.nl

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie kunt u contact opnemen met Floortje Muskens || Tekst, PR & Communicatie via M 06-246 700 46 of E floortje@floortjemuskens.nl

De Atlas of Amsterdam is evenals De Bosatlas van Amsterdam voor Euro 29,95 verkrijgbaar.

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234