HelpTheCrowd lanceert Equity Crowdfunding Analytics tool

HelpTheCrowd biedt waardevolle inzichten in Europese crowdfunding mogelijkheden met haar nieuwe Equity Crowdfunding Analytics tool

Amsterdam, 7 April 2016 - HelpTheCrowd, het in Amsterdam gevestigde Crowdfunding vergelijkingsplatform, brengt vandaag met de lancering van haar nieuwe Equity Crowdfunding Analytics tool een professioneel niveau van transparantie binnen de Europese equity crowdfunding markt. Abonnees kunnen de tool gebruiken om de verschillende investeringsmogelijkheden van equity crowdfunding in Europa te analyseren en vergelijken.


Jaap Dekter, Founder & CEO van HelpTheCrowd en voormalig bankier: "Wij willen de beste traditionele diensten voor investeerders beschikbaar maken voor het crowdfunding universum. Onze Equity Crowdfunding Analytics tool is de eerste stap. De tool helpt investeerders door duidelijk aan te geven wat voor soort bedrijven geld ophalen middels crowdfunding en tegen welke waardering. Ook zijn deals uit het verleden inbegrepen zodat investeerders kunnen zien hoe veel geld vergelijkbare bedrijven hebben opgehaald of wilden ophalen."

De HelpTheCrowd.com website geeft investeerders nu al gratis toegankelijke informatie over hoeveel geld een bedrijf probeert op te halen via crowdfunding. De Equity Crowdfunding Analytics tool gaat een stap verder. Abonnees krijgen een statistisch overzicht van momenteel lopende deals en deals die inmiddels zijn afgerond. Ook krijgen abonnees toegang tot de volledige database van afgeronde deals.

Hiermee kunnen investeerders direct een investeringsmogelijkheid vergelijken met gelijksoortige deals uit verschillende Europese landen, platformen en sectoren. Ze kunnen zien hoe de waardering van het bedrijf zich verhoudt tot die van vergelijkbare bedrijven en ook eenvoudig trends in crowdfunding identificeren.

Dekter vervolgt: "Vanaf nu kunnen investeerders in één oogopslag zien of een investeringsmogelijkheid relatief goedkoop of duur is. Dit soort informatie is alom beschikbaar in de wereld van traditionele investeringen - de nieuwe tool van HelpTheCrowd brengt dezelfde service nu naar de crowdfunding markt. Dit is een belangrijke stap voor de hele industrie."

HelpTheCrowd heeft een eenvoudig te begrijpen database ontwikkeld waarmee de mystiek rondom crowdfunding in Europa wordt weggenomen. Het HelpTheCrowd team leest en verzamelt elke pitch van de meest toonaangevende crowdfunding platformen, waarna iedere pitch wordt gecategoriseerd en gelabeld met de juiste sector en tag. Tenslotte wordt de minimale financieringsbehoefte alsmede de waardering van het bedrijf toegevoegd.

Dekter nogmaals: "Door investeerders een referentiekader te bieden van de gemiddelde financieringsbehoefte en de waardering van verschillende soorten bedrijven, kunnen zij betere vragen stellen. Als een specifieke investeringsmogelijkheid bijvoorbeeld een sterk afwijkende waardering heeft in vergelijking met andere bedrijven in de sector, dan weet de investeerder om wat voor extra informatie hij de ondernemer moet vragen, of waar hij meer onderzoek naar moet doen."

HelpTheCrowd is in 2015 opgericht en begon in augustus van dat jaar met het verzamelen van gegevens. Investeerders kunnen het gratis toegankelijke deel van HelpTheCrowd.com bekijken en de meest toonaangevende crowdfunding platformen van Europa beoordelen. Ook kunnen zij alle individuele investeringsmogelijkheden van een oordeel voorzien. De nieuwe, voor abonnees toegankelijke, Equity Crowdfunding Analytics tool geeft investeerders heldere informatie over de grensverleggende beleggingsmogelijkheden die crowdfunding biedt.

Meer informatie: helpthecrowd.com

HelpTheCrowd

plaats:
Amsterdam
website:
https://helpthecrowd.com/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234