Talking Wood met gepassioneerde professionals

ESPOO, Suomi, April 7, 2016 /PRNewswire/ --Metsä Wood lanceert video-serie om kennis over hedendaagse houten constructies te vergroten.  
Hout is de ideale manier om zowel de klimaatverandering te bestrijden als een groeiende stedelijke bevolking huisvesting te kunnen blijven bieden. Er is echter nog steeds een wijdverspreide onbekendheid met betrekking tot de mogelijkheden die bewerkt hout, meer in het bijzonder Kerto(R) LVL (gelamineerd fineerhout), biedt. Metsä Wood heeft de krachten gebundeld met vooraanstaande professionals die onze passie voor houtbouw delen in een videoserie genaamd Talking Wood.   
Voor het zien van de Multimedia News Release, klik hier:
http://www.multivu.com/players/uk/7804951-talking-wood-passionate-professionals/ [http://www.multivu.com/players/uk/7804951-talking-wood-passionate-professionals ] 
In elk van de video's spreekt een houtexpert over een onderwerp dat hem of haar nauw aan het hart ligt. Talking Wood is een doorlopende reeks - en gelijkgestemde professionals zijn meer dan welkom om hun inzichten, kennis en verhalen te delen. De eerste reeks video's is nu klaar.
Het uitvoeren van veeleisende structuren 
Architect Henk Moen, eigenaar van Moen & Van Oosten Architecten, vertelt over het uitvoeren van veeleisende structuren - terwijl gebruik gemaakt wordt van de natuurlijke charme van hout. Zijn verwoorde ontwerpaanpak is "Ik bouw ruimtelijk goed ontworpen gebouwen - klimaatmachines die dicht bij de natuur blijven, terwijl ik gebruik maak van het volledige scala van de hedendaagse technische mogelijkheden."
Voorhamervaste beveiligingsdeuren 
Stephen Nadin, de algemeen directeur van de Rocal Group, vertelt over hoe bewerkt hout de natuurlijke keuze is voor beveiligingsdeuren. Als u nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt als een deur gemaakt van Kerto LVL wordt geramd met een voorhamer, mis dit dan zeker niet.
Bewerkt hout verbetert de natuurlijke kracht  
Vincent Raadschelders, constructief ontwerper en docent aan de TU Delft, spreekt over hoe de natuurlijke kracht van hout gebruikt wordt in bewerkt hout dat verrassend materiële mogelijkheden en een intrinsieke kracht biedt waardoor grote overspanningen en prefabmodules mogelijk zijn.
De flexibiliteit en kracht van Kerto LVL weerstaat diversiteit aan uitdagingen 
Het hoofd van de technische afdeling van Finnholz, Andreas Rutschmann, vertelt over de flexibiliteit van Kerto LVL - hoe eenvoudig het kan worden bewerkt en toch zijn hoge sterkte behoudt.
Vorig jaar heeft Metsä Wood samen met gelijkgezinde partners zijn krachten gebundeld in Plan B - een project dat laat zien hoe beroemde gebouwen, zoals het Colosseum in Rome, gebouwd zouden kunnen worden uit hout. Talking Wood benadert de dezelfde vraagstukken vanuit een andere, meer persoonlijke invalshoek.
Bekijk de Talking Wood video's op http://www.metsawood.com/publications
Videos/Foto's: http://databank.metsagroup.com/l/LhZCkfQQsBRt
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 
Henni Rousu, Marketing Manager, Metsä Wood, mobiele telefoon: +358-(0)-40-5548388, henni.rousu@metsagroup.com.
Metsä Wood biedt uitstekende en milieuvriendelijke houtproducten voor de bouwsector, industrie en distributiepartners. Wij fabriceren producten van Scandinavisch hout, een duurzame grondstof van topkwaliteit. Onze verkoop in 2015 bedroeg EUR 0,9 miljard en we hebben zo'n 2.000 mensen in dienst. Metsä Wood maakt deel uit van de Metsä Group. 
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151007/274904LOGO )
Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20151007/274904LOGO

Video:
http://www.multivu.com/players/uk/7804951-talking-wood-passionate-professionals


Metsa Wood

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234