JBL&G looft Euro 1000,- uit voor de beste letselschadescriptie

JBL&G heeft een jaarlijkse scriptieprijs in het leven geroepen. De beste letselschadescriptie wordt beloond met een geldprijs van Euro 1000,- en eeuwige roem. Studenten kunnen tot 1 mei 2016 hun scriptie ter beoordeling inzenden. Door dit te doen wil JBL&G het recht rondom letselschade meer onder de aandacht brengen en de kwaliteit van letselschadeprofessionals naar een hoger niveau tillen.

De geldprijs is bestemd voor de beste bachelor- of masterscriptie rondom het onderwerp letselschade, die het jaar voorafgaand aan de sluitingsdatum van de prijs is geschreven. Rechtenstudenten uit het hele land kunnen hun scriptie insturen. Een door JBL&G geselecteerde jury zal de inzendingen beoordelen op onder andere de volgende punten:

- Originaliteit en de uitwerking van argumenten;
- Juridische en wetenschappelijke kwaliteit;
- Relevantie voor de letselschadepraktijk.

Studenten die mee willen dingen naar de prijs hebben tot 1 mei 2016 om hun scriptie in te sturen. Alle deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van de uitslag en JBL&G publiceert de winnende scriptie op haar website.

JBL&G wil met het uitloven van deze jaarlijks terugkerende scriptieprijs onderwijs over letselschade onder de aandacht brengen, studenten stimuleren wetenschappelijk onderzoek te doen naar letselschade en hen aansporen zich te specialiseren in dit onderwerp. Daarmee hoopt zij de kennis van aankomende letselschadeprofessionals te verbeteren.

Steffy Roos du Maine, directrice van JBL&G: "We merken tijdens sollicitatiegesprekken met potentiële juristen en stagiaires dat zij het jammer vinden dat er zo weinig aandacht is voor letselschade tijdens de studie. Met deze scriptieprijs hopen wij het recht rondom letselschade wat meer in the picture te spelen op de hogescholen en universiteiten. En het geeft natuurlijk alle scriptieschrijvers een extra reden om nu daadwerkelijk een letselschadescriptie te schrijven!"

Over JBL&G
Juridisch Bureau Letselschade en Gezondheidsrecht is een letselschadekantoor dat zich onderscheidt door haar jarenlange ervaring in het succesvol claimen van letselschade en de persoonlijke behandeling van haar cliënten. Het hoofdkantoor bevindt zich in Amsterdam.

Voor meer informatie: Steffy Roos du Maine, eigenaar.
Contactgegevens: 0641083444, dumaine@jblg.nl
Website: www.jblg.nl

Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V.

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.juridischbureauletselschade.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234