Pascal Maire kondigt vertrek aan als Managing Director bij BCC

Schiphol-Rijk, 5 april 2016

Met ingang van 1 augustus 2016 zal Pascal Maire zijn werkzaamheden als Managing Director van BCC neerleggen. De Franse topman van de bekende Nederlandse retailketen wil de komende jaren dichterbij zijn gezin in Frankrijk zijn. Het besluit is genomen in goed overleg met de directie van het moederbedrijf, de beursgenoteerde multinational Darty Group. Wie Maire zal opvolgen is nog niet bekend.

Pascal Maire trad in 2013 als Commercieel Directeur toe tot het directieteam van BCC, en werd een jaar later gepromoveerd tot Managing Director. Onder zijn leiding nam BCC onder meer 18 elektro-winkels over van HiM Retail, eigenaar van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics. Daarmee werd BCC in een klap een dominante speler in het Zuid-Nederlandse elektro-winkellandschap.

Maire geldt ook als de architect achter de vorig jaar aangekondigde koerswijziging van de onderneming. Daarover zei Maire destijds: "We denken anders na over hoe elektronica in de wereld van morgen past en wat onze rol daarin is. Wij gaan nog meer toegevoegde waarde leveren op basis van personal interest. Zo zorgen we dat we altijd en overal relevant zijn, waarbij we optimaal gebruik gaan maken van de combinatie van online en onze 75 winkels."

In een persoonlijke brief aan de medewerkers van BCC laat Maire weten de toekomst van de onderneming 'met groot vertrouwen' tegemoet te zien. Over een eventueel beoogd opvolger van Maire kan de directie van BCC nog geen uitspraken doen.


Hyperlinks:
BCC: http://www.bcc.nl
Darty Group: http://dartygroup.com

Over BCC

BCC bestaat sinds 1969 en is onderdeel van de beursgenoteerde multinational DARTY die met 340 vestigingen is vertegenwoordigd in Frankrijk, België en Nederland. Hierdoor is BCC in staat nieuwe ontwikkelingen snel te signaleren en voorop te lopen bij de introductie van nieuwe producten. Met 1.250 werknemers en 58 vestigingen is BCC een van de leidende elektro-speciaalzaken in Nederland.

BCC hanteert zijn 6 beloftes die door de gehele organisatie terug te vinden zijn. Deze zes beloftes komen samen in High Service en Low Pricing. De consument mag nooit teveel betalen ( Low Pricing ) en verdient de best mogelijke service ( High Service ). Daarom vergelijkt BCC dagelijks haar prijzen met die van de concurrent en verlaagt direct haar prijzen als hetzelfde apparaat bij een vergelijkbare concurrent goedkoper wordt aangeboden. Optimale service uit zich o.a. in deskundig en enthousiast personeel, click en collect service, een snelle bezorgdienst verse installatiemogelijkheden en snelle afhandeling van reparaties.

www.bcc.nl


Over Darty plc

Darty Group is een toonaangevende multi-channel elektronica detaillist, met 340 winkels in drie Europese landen. De organisatie had in 2013/14 een jaaromzet van bijna € 3,5 miljard, met activiteiten van in Frankrijk (Darty), in België (Vanden Borre) en in Nederland (BCC). De aandelen van Darty staan genoteerd aan de aandelenbeurzen van Londen en Parijs.

www.dartygroup.com

BCC Nederland

plaats:
Schiphol-Rijk
website:
http://www.bcc.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234