ANBOS attendeert Tweede Kamer op schijnveiligheid maatregel IPL/Laser


In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ANBOS, de Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging, waarom de voorgenomen maatregel om IPL/Laser behandelingen voor te behouden aan alleen BIG-geregistreerden onverstandig en voorbarig is. Dit naar aanleiding van de beleidsreactie van Minister Schippers op 21 maart.

Minister Schippers heeft op 21 maart in haar beleidsreactie laten weten dat zij IPL/Laserbehandelingen wil voorbehouden aan artsen en huidtherapeuten (BIG-geregistreerden). In de brief die de Tweede Kamer van ANBOS heeft ontvangen wordt uitgelegd waarom wij de maatregel onverstandig en voorbarig vinden. 'Dit is onverstandig, omdat zij de gediplomeerde én gespecialiseerde ANBOS-schoonheidsspecialisten hiermee buitenspel zet.' Deze maatregel vergroot ook de markt voor (niet geregistreerde) beunhazen. 'Zo ontstaat er in onze ogen 'schijnveiligheid.''

ANBOS is verder van mening dat de uitspraak van minister Schippers voorbarig is. De beleidsreactie van de minister is gebaseerd op één van de conclusies; 'degene die laser- en aanverwante apparatuur (zoals IPL) toepast, deskundig moet zijn wat betreft de gebruikte techniek en voldoende medische kennis moet hebben om de huid van de cliënt op de juiste wijze te kunnen beoordelen'. Gediplomeerde schoonheidsspecialisten hebben die kennis al vele jaren. Daarnaast meldt het RIVM rapport 'dat, vanuit de visie van de medisch specialisten, het ontharen met IPL/Laser een weinig risicovolle behandeling is en dat deze niet noodzakelijkerwijs via de Wet BIG gereguleerd hoeft te worden.'

De gehele brief aan de Tweede kamer is te lezen in de bijlage (bij dit bericht op www.perssupport.nl). Daarnaast is ook de advertentie bijgevoegd die online gebruikt wordt bij de oproep om iedereen de petitie www.iplenlaser.petities.nl te laten ondertekenen.

De consument is zonder twijfel in vertrouwde handen bij ANBOS-schoonheidsspecialisten die hun vakdiploma Ontharingstechnieken hebben behaald. Laat ze laseren!

ANBOS
ANBOS is voor 70 procent representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging. Al meer dan 65 jaar behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

Geplaatst in:

ANBOS

plaats:
Woerden
website:
http://www.anbos.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234