NVM Open Huizen Dag belooft weer fraaie dag te worden

Nieuwegein, 1 april 2016 - Een recordlage rente, nog steeds aantrekkelijke huizenprijzen en een zonovergoten dag. Dat zijn de ingrediënten van de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 2 april. Tijdens de NVM Open Huizen Dag kunnen potentiële kopers zonder afspraak te koop staande woningen bezichtigen.

Er doen zaterdag wel wat minder huizenbezitters mee: 37.000 ten opzichte van 41.000 in oktober vorig jaar. Dat heeft te maken met het feit dat er door het einde van de crisis minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.
NVM-voorzitter Ger Hukker vindt de NVM Open Huizen Dag een uitstekend middel voor huizenbezitters om hun huis in de 'etalage' te zetten. "Van woningen die hebben deelgenomen aan de NVM Open Huizen Dag van oktober 2015, was 12 weken later 30 procent verkocht. Van woningen die niet hebben deelgenomen was 17 procent verkocht, zo blijkt uit onderzoek. Het is kortom alleszins de moeite waard hieraan deel te nemen", aldus Hukker. "Voor mensen die zich op de huizenmarkt oriënteren, kunnen zaterdag zonder afspraak efficiënt meerdere huizen bezoeken tussen 11.00 en 15.00 uur."

De NVM presenteert de woningmarktcijfers over het eerste kwartaal op donderdag 7 april.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeland Kimman, communicatie, media en woordvoering. Telefoon 030 6085 185, mobiel 06 - 55 205 205 E mail: kimman@nvm.nl

NVM

plaats:
Nieuwegein
website:
http://www.nvm.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234