Startupbedrijf voor langetermijnverhuur nestpick biedt serieus alternatief voor Airbnb-verhuurders

BERLIN, April 1, 2016 /PRNewswire/ --In februari ontvingen diverse Airbnb-verhuurders in de populairste Europese steden zoals Berlijn, Parijs en Londen bericht dat hun onderkomens van de site zou worden verwijderd omdat ze niet zouden voldoen aan de standaard voor gastvrijheid en de algemene voorwaarden van het bedrijf. In een interview met de BBC [http://www.bbc.com/news/business-35574971 ] noemt een ervaren verhuurder uit Londen het verwijderen van het onderkomen "beledigend" omdat hij "in drie jaar alleen maar positieve recensies" had gekregen. Van een andere verhuurder "verwijderde Airbnb, met een voorafgaande kennisgeving van slechts twee weken, 14 van zijn 17 onderkomens."
Waarnemers verwachten dat "Airbnb met het verwijderen van deze onderkomens vooruit probeert te lopen op regelgevende beperkingen die van kracht zullen worden." Verhuurders die onderkomens verhuren waar ze niet zelf permanent in wonen en verhuurders die meerdere onderkomens beheren, lopen het risico dat ze substantiële inkomsten mis zullen lopen. Dit heeft geleid tot verwarring en boosheid bij deze groep.
CEO Fabian Dudek van nestpick verwelkomt voormalige Airbnb-verhuurders en merkt op dat het bedrijf al een aanzienlijke groei heeft kunnen waarnemen in het aantal gebruikers dat op zoek is naar een alternatieve service. Hij merkt op dat "nestpick-verhuurders net zoals bij Airbnb in de stad zelf wonen en het niet erg vinden om zich te houden aan lokale regelgeving zoals het bestellerprinzip in Berlijn en de ALUR in Parijs. Ze bieden onderkomens die ervoor zorgen dat online huren toegankelijk blijft en voldoen daarmee aan de constante vraag van huurders".
Nestpick biedt al bijna twee jaar een handig platform, waar verhuurders en serieuze huurders elkaar kunnen vinden. Sinds de start werden er kritische vergelijkingen gemaakt tussen Airbnb en nestpick. Toch ziet nestpick zichzelf als een aanvullende dienst. Airbnb introduceert nieuwe plekken aan gasten die op zoek zijn naar een kortetermijnhuur en nestpick stelt die gasten in staat om op een meer permanente basis te verhuizen.
Daarnaast biedt nestpick een aantal extra voordelen waarmee verhuurders huurbazen kunnen worden. Huurbazen kunnen zoveel woningen aanbieden als ze willen, hun woningen worden gratis gefotografeerd en ze ontvangen de Full Nest Guarantee. Deze garantie belooft dat het bedrijf verantwoordelijk is voor het betalen van de huur van geverifieerde huizen indien de huidige huurder al vertrokken is en er nog geen nieuwe huurder gevonden is. Daarnaast wordt hetzelfde online gemak als dat van Airbnb geboden - geen persoonlijke bezichtigingen.
Nestpick-COO Patricia Moubarak, die de leidende kracht is achter de uitvoerings- en aanbodstrategie, concludeert: "Onze huurbazen krijgen een stabiele huuropbrengst en hebben minder stress over het constant ontvangen van nieuwe gasten. Dit komt omdat nestpick zich richt op middellange- tot langetermijnhuurcontracten".
Nestpick stimuleert alle Airbnb-verhuurders die bericht hebben gekregen dat ze uit het bestand verwijderd gaan worden om zich aan te melden, om vandaag nog in contact te komen met geïnteresseerde huurders. U kunt contact opnemen met het team via landlords@nestpick.com.
Over nestpick  
Nestpick is een dienst voor een nieuwe generatie, die zorgt voor verandering in de slecht functionerende huurmarkt. Het platform biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige, veilige en handige manier een huuronderkomen voor de lange termijn te zoeken en te verhuren. Dit proces gebeurt volledig online. Het bedrijf werd in 2014 opgericht en heeft als doel een nieuwe standaard te ontwikkelen op de verhuurmarkt.
Nestpick werd in 2014 door Rocket Internet gelanceerd in 35 steden in 9 landen en heeft meer dan 21.000 onderkomens in hun bestand. De startup, die opgericht werd door Fabian Dudek en Patricia Moubarak, kreeg in Nederland twee prijzen voor ondernemersinspanningen, de LOEY en de STUOP.

 
Perscontact 
Nestpick 
Gabriel Escalona 
Gabriel@nestpick.de 
+49-172-7613-829 


 nestpick

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234