Ilja Gort nieuw seizoen bij Omroep Max

Vanaf maandag 4 april zendt Omroep Max het vierde seizoen uit van de succesvolle serie 'Gort à la Carte'. Om uit te vinden of hij ooit een echte Fransman kan worden, gaat wijnboer/schrijver Ilja Gort op avontuur in de schemergebieden van de Cuisine Française.

In deze serie slurpt Ilja slakken, eet hij schapenhersens en knabbelt hij varkensoren. Als ultieme torturetest zet hij zich aan het eten van Frankrijks meest gevreesde specialiteit, de Andouillette, een sterk geurende worst van varkenspens.
Voor de bijpassende wijnen gaat Gort in de Provence op bezoek in de wijngaard van de Legion Etrangère, het beruchte vreemdelingenlegioen en samen met Joseph Drouhin, de ongekroonde keizer van de Bourgogne, doolt hij door de grootste wijnkelder van wijnhoofdstad Beaune.

In de zonovergoten Provence is het doel om de oorsprong van de befaamde vissoep 'Bouillabaisse' te achterhalen. Ilja eet de oorspronkelijk armeluissoep thuis bij een visser, en wordt warm onthaald op een dorpsfeest in een klein Frans vissersdorpje. In het beroemdste bouillabaisserestaurant van Marseille eet hij de luxe miljonairsversie. Maar niet voordat hij voor de bijpassende wijn bedrijfsgeheimen moet ontfutselen van een buitengewoon relaxte rosé-boer in Bandol.
Ilja doorkruist de Loirestreek op zoek naar de beste geitenkaas, maar als een bij van de geiten een spoedbevalling dreigt, moet de hij spontaan zijn Dokter Deen-kant laten zien en krijgt hij emotionele problemen.

Op zoek naar de duurste kip van Frankrijk leert een sterrenkok die boer is geworden Ilja dat je de beste Coq au vin maakt met een hoogbejaarde haan. Voor de echte 'Poule de Bresse' neemt Ilja een kijkje in de keuken van Georges Blanc, de wereldberoemde driesterrenchef die zijn imperium grondvestte met zijn geheime recept van deze 'kip der kippen'.

Gort à la Carte - vanaf 4 april t/m 9 mei elke maandag om 19.25 uur op NPO 2 Eerste uitzending 4 april NPO2 19.25.

meer info: jeroen.bos@omroepmax.nl - ilja@tulipe.nl

Chateau de la Garde bv

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234