Guus Paardekooper nieuwe directeur-bestuurder MCNV

Guus Paardekooper is per 1 april 2016 directeur-bestuurder van MCNV. Hij volgt Pamela Wright op, die per genoemde datum met pensioen gaat. De vertrekkende en nieuwe directeur bezochten in maart samen de MCNV-kantoren in Vietnam en Laos. Paardekooper zal zich de komende periode bezighouden met de introductie van een nieuwe strategie, waarmee MCNV zich verder profileert als expert op gebied van zelfredzaamheid en versterking van de positie van kansarme mensen in Zuidoost-Azië.

Duurzame voedselvoorziening, verbeterde voeding en aanpassing aan klimaatsverandering zijn kernelementen van de nieuwe strategie van MCNV. De organisatie houdt daarbij de focus op verbetering van de gezondheidszorg voor en de maatschappelijke positie van kansarme groepen. MCNV gaat uit van de kracht en het potentieel van mensen en wil deze versterken door sociale organisatie en ondernemerschap. MCNV zal haar activiteiten de komende jaren uitbreiden naar landen in en buiten de Zuidoost Aziatische regio.

Guus Paardekooper, net terug uit Vietnam, is onder de indruk van het werk dat op de MCNV-kantoren en in de dorpen verricht wordt: "MCNV is erg goed in het verbeteren van de sociale organisatie van etnische minderheden en mensen met een handicap. De programma's van MCNV richten zich op het versterken van deze groepen, bijvoorbeeld via een opleiding of begeleiding naar het ondernemerschap. Samen is dit een goed voorbeeld van robuuste, duurzame ontwikkeling voor deze groepen: de praktijk ter plekke laat dit volop zien," aldus Paardekooper.

Over Guus Paardekooper

Guus Paardekooper (1969) is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in onderwerpen als landbouw en politiek en droomde ervan om de wereld te leren kennen, een droom die hij waarmaakte. Tijdens zijn studie biotechnologie, landbouwkunde en agrarische bedrijfskunde aan de Wageningen Universiteit deed hij onderzoek naar plantenveredeling in India. Na zijn afstuderen werkte hij 4 jaar in Honduras met boerencoöperaties op het gebied van duurzame en biologische landbouw. Terug in Nederland was hij zelf een paar jaar biologisch boer en werkte hij voor het Ministerie van Landbouw. Daarna werkte Guus voor ICCO aan het thema 'duurzame economische ontwikkeling' met onder zijn hoede teams van specialisten uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Voor ICCO heeft hij vervolgens een programma over klimaatsverandering opgezet, waarna Guus aan de slag ging als managing director bij RAIN. Hier werkte hij wereldwijd aan geïntegreerd watermanagement. In 2015 was Guus medeoprichter van het Open Learning Platform (OLP).

Over MCNV

MCNV, opgericht in 1968, hield zich tijdens en direct na de Vietnamoorlog vooral bezig met de bestrijding en preventie van malaria en tuberculose. Na vele jaren van noodhulp en specifieke gezondheidsprogramma's in verschillende provincies in Vietnam heeft MCNV zich ontwikkeld tot een internationale netwerkorganisatie. Vanuit kantoren in Vietnam, Laos en Nederland werkt MCNV aan gezondheidszorg, voeding, duurzame productie en regulier onderwijs voor kinderen met een beperking. Alle activiteiten van MCNV zijn gericht op duurzame verbetering van de positie van kansarme groepen in de samenleving.

Geplaatst in:

Stichting Medisch Comite Nederland Vietnam - MCNV

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.mcnv.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234