Paul Luijten voorzitter Raad van Toezicht NLPO

Paul Luijten (61) is per 25 maart 2016 benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Met de benoeming van Paul Luijten als onafhankelijk voorzitter is de Raad van Toezicht (RvT) compleet en een ervaren bestuurder rijker o.a. op het gebied van complexe klantvraagstukken. Luijten heeft een lange staat van dienst zowel op het vlak van corporate communicatie en public affairs bij onder meer Schiphol en als Associate Director bij Hill+Knowlton Strategies. Daarnaast is Luijten zeer maatschappelijk betrokken, waarbij zijn affiniteit voor de mediasector ook duidelijk naar voren komt. Hij is o.a. voorzitter geweest van de Raad van Commissarissen van AT5, was als raadslid woordvoerder lokale media en kabel in de gemeenteraad van Amsterdam en woordvoerder mediabeleid in de Eerste Kamer (namens de VVD). Hij vervult momenteel nog een aantal toezichthoudende functies zoals o.a. bestuurslid van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en ambassadeur van het Koninklijk Concertgebouw Orkest

Op 6 mei 2015 is vanuit de belangenorganisatie van lokale omroepen (OLON) de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) opgericht met als doel de krachten te bundelen en het voortouw te nemen in de omvorming van 260 lokale omroepen naar 50 tot 80 streekomroepen.

Streekomroepen die ervoor moeten zorgen dat er ook in de toekomst journalisten in de haarvaten van de lokale samenleving actief blijven en verslag kunnen doen van alles wat relevant is voor burgers en voor de lokale democratie. Een initiatief dat door de belangrijkste belanghebbenden zoals het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Commissariaat van de Media wordt ondersteund.

Met de benoeming van Paul Luijten is de RvT nu volledig. De RvT van de NLPO bestaat verder uit: Martijn Vroom (burgemeester Krimpen aan den IJssel en oud-voorzitter OLON), Pedro van Looij (hoofd in- en externe communicatie ASR Nederland), Ton Tekstra (onafhankelijk toezichthouder) en Arne Weverling (wethouder Gemeente Westland en bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)).

Martijn Vroom, tot 25 maart 2016 voorzitter ad interim van de RvT NLPO. "De RvT is van mening dat wij in Paul de juiste man hebben gevonden om het externe netwerk van de stichting verder uit te breiden en te verstevigen. Met zijn kennis en ervaring van zowel de mediawereld als op politiek strategisch en bestuurlijk niveau, is Paul Luijten met recht de juiste man op de juiste plek."

Over de stichting:
De stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen komt voort uit de OLON, de vereniging van Nederlandse Lokale Omroepen, waarbij 260 lokale omroepen zijn aangesloten. De stichting stelt zich ten doel het stimuleren, faciliteren en conditioneren van de realisatie van een Lokaal Toereikend Media Aanbod voor iedere Nederlander door lokale publieke media-instellingen, zoals die zijn beschreven in de Mediawet. Bernard Kobes vervult sinds 1 juli 2015 de functie van interim bestuurder.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bernard Kobes, directeur-bestuurder NLPO: bernard.kobes@olon.nl - 06-13269052 en/of Gineke Dokter, bureaumanager OLON/NLPO: gineke.dokter@olon.nl - 06-20384775.

Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen

plaats:
Hilversum

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234