Nederlander denkt onterecht minder belasting te gaan betalen

Amersfoort, 30 maart 2016 - Het overgrote deel van de Nederlandse bevolking (69%) is zich niet bewust van de wijzigingen rondom loonbelasting die de Nederlandse overheid per 1 april doorvoert. Dit blijkt uit onderzoek van Raet, specialist in HR-cloudoplossingen en -services, onder ruim 1.000 Nederlanders. Het onderzoek laat daarnaast zien dat een derde (34%) van de Nederlanders verwacht minder belasting te gaan betalen na doorvoering van de nieuwe belastingregels. Of ze het verschil uiteindelijk opmerken is nog maar de vraag: 37 procent van de Nederlanders geeft aan het nettoloon niet uit het hoofd te weten.

Verwachting versus realiteit
De Nederlandse overheid komt per 1 april met nieuwe rekenregels, omdat bij de laatste veranderingen in januari nog geen rekening is gehouden met de laatste aanpassingen in het belastingplan van 2016. Door deze aanpassingen verandert het nettoloon met ingang van april. Naar verwachting gaat de Nederlandse burger er op achteruit ten opzichte van januari 2016, maar er nog wel op vooruit ten opzichte van 2015. Het verschil in ingehouden loonbelasting uitbetaald over de eerste drie maanden van dit jaar, wordt over de resterende negen maanden uitgesmeerd en verrekend. Het betreft een verhoging van het belastingpercentage van 0,26 procent van de tweede en derde schijf.

Bruto-netto berekening
Het hele jaar kunnen Nederlanders op de website van Raet uitrekenen wat zij netto overhouden van het bruto salaris. Bij de berekening worden ook verschillen in cao's en persoonlijke omstandigheden meegenomen. In de bruto-netto-tool zijn de wijzigingen die per 1 april worden doorgevoerd verwerkt, zodat bezoekers direct kunnen zien welk effect de nieuwe regels op hun persoonlijke nettoloon heeft.

Joke van der Velpen, Kennis Manager bij Raet: "Nederlandse burgers zijn lang niet allemaal op de hoogte van hun nettoloon én de aankomende veranderingen. Dit terwijl er weer enkele wijzigingen plaatsvinden die effect hebben op het bedrag onderaan het loonstrookje. Het is voor elke Nederlander belangrijk om te weten wat de consequenties van de maatregelen zijn voor hun situatie. Met de bruto-netto berekeningen proberen wij duidelijkheid te scheppen rondom de nieuwe rekenregels. Want hoe nauwkeuriger en persoonlijker, hoe relevanter."

Over Raet
Raet is gespecialiseerd in HR-cloudoplossingen en daaraan gerelateerde services. De oplossingen van Raet creëren eenvoud en eenheid en geven managers en HR-professionals bij meer dan 10.000 organisaties dagelijks controle over hun HR-zaken. Raet biedt 1,7 miljoen medewerkers altijd en overal de mogelijkheid om hun HR-zaken te regelen in één geïntegreerd systeem, vanaf elk gewenst device. Ook verzorgt Raet 1,2 miljoen uitkeringen per maand voor pensioenfondsen en verzekeraars.

Raet is sinds 1965 actief in Nederland en een opkomende speler op de internationale markt. Raet en haar ruim 1.100 medewerkers opereren vanuit 14 landen wereldwijd, waaronder Nederland, Spanje, België, Peru, Chili en Argentinië .

Kijk voor meer informatie op: www.raet.nl of volg Raet op Twitter: @Raet_NL

Meer informatie
Marcommit
Bob Bruinenberg
+31 (0)35-5822730
raet@marcommit.nl

Raet

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234