VNO-NCW Regio Rotterdam zoekt helden

Rotterdamse vernieuwers en versnellers gezocht! VNO-NCW Regio Rotterdam roept onderscheidende ondernemers uit de Maasstad op zich aan te melden voor de Nieuwe Heldenprijs. De regionale werkgeversorganisatie deelt deze award uit aan succesvolle, innovatieve ondernemers uit de regio Rijnmond. De tien genomineerden krijgen gedurende het jaar de kans om de leden van de organisatie te overtuigen van hun heldendom. Een Nieuwe Held is iemand die impact heeft met een vernieuwend initiatief op het gebied van technologie, product, dienst of organisatie. Potentiële winnaars kunnen zich inschrijven of voorgedragen worden tot 1 april 2016.

De stad van de opgestroopte hemdsmouwen is een broedplaats voor tal van vernieuwende initiatieven op het gebied van ondernemerschap. VNO-NCW Regio Rotterdam wil deze vooruitstrevende ondernemers in de schijnwerpers zetten door middel van de Nieuwe Helden Prijs en roept daarom mensen op zich op te geven of om ondernemers voor te dragen. Uit de aanmeldingen worden tien kanshebbers geselecteerd die vervolgens gedurende het jaar de kans krijgen om ten overstaan van een jury te bewijzen dat zij een Nieuwe Held zijn. Meedingen naar de award kan door middel van een motivatie-mail aan VNO-NCW Regio Rotterdam. De genomineerden worden op 7 april bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het CIC. Twee van de genomineerden zullen dan een pitch houden om hun waarde te bewijzen. De Nieuwe Helden prijs wordt op 8 december 2016 uitgereikt tijdens de eindejaar bijeenkomst in het stadhuis van Rotterdam.

Wat maakt een held
Een Nieuwe Held is een ondernemer met een gezond en toekomstbestendig bedrijf. Schaalbaarheid en impact op de regio zijn beoordelingscriteria, dankzij voortdurende groei moet een positief effect uitgeoefend worden op de werkgelegenheid. Ook de mate van innovatie die een ondernemer tentoonspreidt, wordt meegenomen in de beslissing. In de jury zitten VNO-NCW Regio Rotterdam voorzitter Diederik van Dommelen, CEO van De Nederlandse Energiemaatschappij Harald Swinkels, Floris Vervat Directeur eigenaar Jeeves, Michiel Muller Serial entrepreneur en Hendrik Halbe, managing director van het Erasmus Centre for Entrepeneurship.

Eerdere helden
In 2014 organiseerde VNO-NCW Regio Rotterdam de Nieuwe Helden verkiezing in 2014 voor het eerst. Het doel van de prijs is succesvolle en innovatieve ondernemers uit de regio een podium te bieden, zodat zij anderen kunnen inspireren met hun visie, passie en excellent ondernemerschap. De winnaar van vorig jaar was gevelbouwer Aldowa, verantwoordelijk voor het spraakmakende plafond van de Markthal. Het bedrijf won de award vanwege zijn vernieuwende positie in een relatief conservatieve sector, de platte organisatie en de impact van het bedrijf op de stad.

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 1 april 2016 via Tessa Langerijs, langerijs@vno-ncwwest.nl
Twitter: @VNONCW010
Woordvoerder VNO-NCW West: Annemarie van Oorschot, 06-25002387, oorschot@vno-ncwwest.nl

VNO-NCW WEST

plaats:
Rotterdam
website:
www.vno-ncwwest.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234