CAO voor Uitzendkrachten algemeen verbindend verklaard

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de CAO voor Uitzendkrachten 2012 - 2017 algemeen verbindend verklaard. De periode van algemeenverbindendverklaring gaat in op 25 maart 2016 en loopt door tot en met 4 november 2017.

Dit betekent dat alle uitzendkrachten die in Nederland werken recht hebben op dezelfde arbeidsvoorwaarden volgens deze cao. De CAO voor Uitzendkrachten is afgesloten door de uitzendkoepel ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en de vakbonden FNV Flex, CNV Vakmensen, De Unie en LBV. Jaarlijks gaan er ruim 700.000 uitzendkrachten aan de slag.

Zes partijen hebben een verzoek tot dispensatie ingediend bij de minister. De minister heeft al deze verzoeken afgewezen, waardoor deze partijen ook gebonden zijn aan de CAO voor Uitzendkrachten.

De ABU is blij met de algemeenverbindendverklaring. Jurriën Koops, directeur van de ABU: "Met de algemeenverbindendverklaring creëren we een gelijk speelveld. Alle uitzendbureaus in Nederland, met uitzondering van bureaus die zijn aangesloten bij de NBBU, moeten zich aan de arbeidsvoorwaarden houden zoals gesteld in de CAO voor Uitzendkrachten. Het zorgt ervoor dat de arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en de naleving van de CAO voor Uitzendkrachten goed zijn geregeld.

De ABU vertegenwoordigt de belangen van ruim 500 uitzendondernemingen met in totaal meer dan 2.100 vestigingen in Nederland. Elk jaar zijn zo'n 700.000 personen als uitzendkracht werkzaam en zorgt de branche voor ruim 1 miljoen plaatsingen per jaar.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Simone Nederend, woordvoerder & manager PR, telefoon: 020 - 655 82 04/ 06 - 53 59 65 64 of via e-mail: nederend@abu.nl.

ABU

plaats:
Lijnden
website:
http://www.abu.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234