Vierde editie internationale Gazprom FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project gaat van start!

MÜNCHEN, March 24, 2016 /PRNewswire/ --

Vandaag lanceert Gazprom, officieel partner van de EUFA Champions League, de vierde editie van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project. Acht nieuwe landen hebben zich aangesloten bij het project. Vorig jaar namen vierentwintig landen deel; dit jaar zijn dat er tweeëndertig. Sinds de eerste editie van het project in 2013 is het aantal deelnemende landen verviervoudigd. In geografisch opzicht verbreidt het programma zich eveneens elk jaar. In 2016 verwelkomen we nu ook landen uit Afrika en Zuid-Amerika.

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160323/347544 )In 2016 nemen jeugdvoetbalteams (leeftijd 12-14 jaar) uit de volgende tweeëndertig landen deel: Algerije, Argentinië, Armenië, Azerbeidzjan, België, Brazilië, Bulgarije, China, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Japan, Kazachstan, Kroatië, Kirgizië, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Rusland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Vietnam, Wit-Rusland en Zwitserland.

Het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project bestaat uit verschillende evenementen. Op 25 april vieren de deelnemende landen de Internationale Dag van Football and Friendship. 27 en 28 mei staan in het teken van het Internationale Street Soccer Tournament en het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum in Milaan.

Belangrijke gebeurtenis tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Forum is het uitreiken van de Nine Values Cup aan een voetbalclub met de grootste inzet voor de negen waarden van het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project met liefdadigheidscampagnes, sociale initiatieven en andere projecten die de samenleving ten goede komen.

Aan het einde van het forum zullen alle deelnemers een bezoek brengen aan de UEFA Champions League Finale in het Giuseppe Meazza (San Siro) stadion in Milaan.

"Het aantal deelnemers aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project en de landen die zij vertegenwoordigen, groeit elk jaar. Nog meer jonge spelers van het westelijk halfrond sluiten zich dit jaar voor het eerst aan bij het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project. We kunnen gerust stellen dat we dit seizoen wereldwijd zijn vertegenwoordigd. Het project is een uitstekende plek voor tieners met verschillende culturele achtergronden, gewoonten en tradities om elkaar te leren kennen, begrijpen en respecteren", aldus Alexey Miller, voorzitter van het Gazprom Management Committee.

"De Nine Values ​​Cup die wordt uitgereikt door de deelnemers aan het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-project, is een beeldje van een jonge voetballer met de aarde in de vorm van een voetbal in zijn handen. Naar mijn mening is het zo een goede verbeelding van de normen en waarden van voetbal en sport over het algemeen. Het beeldje draagt daarom bij aan de promotie van voetbal en sport onder de jeugd", aldus Franz Beckenbauer, de beschermheer van het project.Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160323/347544
FOOTBALL FOR FRIENDSHIP Programme Global Press Center


CONTACT: Elena Kostenko, global_press@footballforfriendship.com; mobile:+7 (925) 036-86-21

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234