Grote Banksy tentoonstelling in nieuw museum in Amsterdam

Amsterdam, 24 maart 2016

Nieuw museum op het Museumplein opent deuren met exposities van Banksy en Warhol

Begin april opent het Moco / Modern Contemporary Museum haar deuren voor publiek. De openingsexpositie combineert werken van Pop Art-protagonist Andy Warhol en Street Art-legende Banksy. Het nieuwe museum voor moderne en hedendaagse kunst aan het Amsterdamse Museumplein wil hiermee een brede, internationale maar zeker ook jeugdige doelgroep bereiken. Tijdens de expositie zijn meer dan tachtig werken van beide kunstenaars te zien waaronder het in 2009 voor het laatst tentoongestelde 3 x 4 meter grote "Beanfield" van Banksy. Een belangrijk canvas dat Banksy als activistisch kunstenaar typeert.

Moco Museum is een initiatief van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam. Al meer dan achttien jaar werkt het kunstkoppel met werken van internationale kunstgrootheden. Van Picasso tot Koons, van Hirst tot Basquiat.
Het stel geeft Banksy, die al ruim twee jaar aan de top staat in de kunstwereld, nu de ongeautoriseerde expositie die hij verdient; daar waar de kunstenaar voorheen al stiekem doeken plaatste in musea.

Door de oprichting van het Moco Museum zijn zij in staat topwerken te tonen die normaliter buiten het bereik van het grote publiek blijven. Voor het museum zijn vele bruiklenen beschikbaar gesteld vanuit het internationale netwerk van de initiatiefnemers.

Gelegen tussen het Van Gogh en het Rijksmuseum is Moco gevestigd in de beeldbepalende stadsvilla 'Alsberg', in 1904 ontworpen door architect Eduard Cuypers, neef van de beroemde Pierre Cuypers die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het tegenovergelegen Rijksmuseum. De restyling van de vertrekken was in handen van Studio Piet Boon. In het museum zal tevens een vegetarische horecagelegenheid aanwezig zijn en kunnen evenementen worden georganiseerd.

Website: www.mocomuseum.com

Moco Museum :
Exhibitions
Banksy 'Laugh now'
Warhol 'Royal'

Opening : Saturday 9 april 10 -20 uur
Private view : Friday 8 april 15 - 20 uur
Honthorststraat 20 / Museumplein, Amsterdam

Moco Museum

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234