Simavi start flestafette met waterboodschap

Simavi start flestafette met waterboodschap
Wereld Water Dag 2016: niemand kan zonder water!

24 maart 2016 - Rondom Wereld Water Dag (22 maart) stuurt Simavi 100 waterflessen het land in met de belangrijke boodschap: niemand kan zonder water! Hoe vaker de fles wordt doorgegeven, hoe meer mensen Simavi kan helpen bij hoognodige drinkwater projecten. Wereldwijd onderzoek toont aan dat de verschillen in kostprijs van drinkwater onacceptabel hoog zijn. Met de flestafette wil de organisatie het belang van deze eerste levensbehoefte op ludieke manier onder de aandacht brengen.

Schoondrinkwater als basis van ontwikkeling
Aandacht voor water blijft nodig, zo blijkt weer uit het rapport: Water: At what cost?" van de Engelse organisatie WaterAid, want 750 miljoen mensen heeft nog steeds geen toegang tot schoondrinkwater. Dit heeft grote sociale en economische gevolgen, want toegang tot schoondrinkwater helpt ziektes en sterfgevallen voorkomen. De mondiale verschillen in kostprijs van drinkwater zijn groot: een inwoner van Papua New Guinea betaalt meer dan de helft van zijn dagelijkse inkomen aan schoondrinkwater, terwijl een inwoner van West-Europa 0,1% van zijn minimum inkomen hieraan besteedt.

Flestafette
Op dinsdag 22 maart stuurt Simavi 100 lege waterflessen het land in. Bij de fles die het meest is doorgegeven , verloot Simavi een waterprijs. Een groot aantal business partners, partners uit de sector en andere ambassadeurs van Simavi krijgen op deze dag de eerste fles uitgereikt. De flessen zijn te volgen via social media. De details voor deelname aan de wedstrijd zijn te vinden op simavi.nl/flestafette.

Overige activiteiten
Naast de flestafette organiseert Simavi in samenwerking met Aqua for All Wandelen voor Water. Meer dan 14.000 basisschoolleerlingen, wandelen tijdens deze loop 6 kilometer met 6 liter water in hun rugzak. Zo halen zij geld op voor hun leeftijdsgenootjes in Afrika.

Over Simavi
Simavi streeft naar een gezonde basis voor iedereen. Wij hebben als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië structureel te hebben verbeterd. Om deze ambitie te realiseren werken wij volgens een geïntegreerde aanpak waarin behoeften, wensen en ideeën van de lokale gemeenschappen centraal staan. Want ontwikkeling begint bij een gezonde basis.

Noot voor de redactie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Simavi, Edith Kruisinga 06 - 421 369 34 of 023 - 553 03 81, per e-mail: edith.kruisinga@simavi.nl.

Simavi

plaats:
Haarlem
website:
http://www.simavi.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234