Partners en klanten uit de vracht- en logistieke sector bespreken oplossingen voor de gevolgen van de migrantencrisis

LONDEN, March 23, 2016 /PRNewswire/ --De commerciële impact van clandestiene activiteiten op het goederenvervoer over de weg en het spoor wordt niet alleen door hen gevoeld, maar ook door productie- en winkelbedrijven. De migrantencrisis in Europa blijft toenemen, en bedrijven en partners uit de gehele Europese sector beginnen waardevolle informatie met elkaar te delen om de verstoringen, de risico's voor de veiligheid van voertuigen en bestuurders, en op het verlies van goederen te beperken, wat enorme kosten met zich meebrengt voor de leverketen en de inkomsten vermindert.
Informatie delen heeft tot op heden echter enigszins onsamenhangend plaatsgevonden.  Om dit initiatief te ondersteunen organiseert LBCG de Pan European Freight Security And The Migrant Crisis Conference (27-28 april 2016, Londen). Dit is een initiatief dat wordt gesteund door de sector en overheden, en is bedoeld voor het bieden van praktische, tijdige oplossingen voor de meest urgente problemen waarmee veiligheid van vracht te kampen heeft.
Met een reeks zeer invloedrijke sprekers, waaronder de Immigration Minister van de UK Home Office James Brokenshire, MP, Christopher Chope, MP, Keith Vaz, MP, en de UK Director of Public Affairs van de Eurotunnel Group John Keefe, zal het evenement antwoorden geven op de meest prangende vragen van de sector, waaronder:

- Wat is het plan van aanpak om verstoringen verder te voorkomen en de veiligheid in
havens en terminals te verbeteren?
- Wat zijn beleidsmakers van plan met betrekking tot het verbeteren van de beveiliging
bij parkeren en het afsluiten van terminals in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en
in heel Europa?
- Welke multifunctionele technologieën zijn beschikbaar om migranten op te sporen en de
veiligheid van voertuigen te verbeteren?


De Pan-European Freight Security And The Migrant Crisis is samengesteld na enkele weken diepgaand onderzoek in samenwerking met organisaties in de sector. U zult de nieuwste strategieën horen van belanghebbenden van meerdere overheidsinstanties, waaronder de Home Office van het Britse parlement, evenals prominente sprekers van Eurotunnel, SGP Police Unit Force, Surrey Police, de havens van Calais, Duinkerken, en Zeebrugge, vervoerders van vracht via de weg en het spoor, RHA, FTA, woordvoerders van het Europese Parlement en gespecialiseerde leveranciers van technologie voor het handhaven van beveiliging voor alle vervoerssystemen, het garanderen van de veiligheid van chauffeurs, en verbeteren van veilige goederenbewegingen over de grenzen, en dit allemaal op één conferentie.
"Vervoersnetwerken zijn nog nooit eerder zo kwetsbaar geweest voor menselijke migratie, terrorisme en georganiseerde criminaliteit, omdat criminelen in toenemende mate zwakke plekken binnen de leverketen exploiteren," zegt een spreker op de conferentie, Andy Griffiths, Regional Security Director, CEVA Logistics.
"Tot op heden is de respons op de migrantencrisis zowel reactionair als versnipperd geweest. Deze conferentie biedt partners uit de sector, rechtshandhavers en overheidsinstellingen een kans de migrantencrisis als partners aan te pakken. "
Bezoek voor meer informatie over het evenement http://www.freight-security-migrant-crisis.comLBCG


CONTACT: Voor meer informatie over het evenement, het bespreken vanmogelijkheden als mediapartner, of voor het aanvragen van een perspas, kuntu contact opnemen met: Louise Gosling, Marketing Director - Events, LBCG,t: +44-(0)1636-921467, e: louise.gosling@lbcg.com

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234