EU en de Associatieovereenkomst van Oekraïne

De Referendum Checker, een onafhankelijke fact checker die uitspraken over de EU en de Associatieovereenkomst van Oekraïne met de EU toetst aan de hand van officiële beleidsdocumenten, is beschikbaar.

Brengt de associatieovereenkomst Oekraïne op de drempel van het EU-lidmaatschap? Wordt de associatieovereenkomst pas formeel van kracht als Nederland het verdrag ratificeert? Tal van halve waarheden, dwalingen en onjuiste veronderstellingen beheersen het huidige debat met betrekking tot het aanstaande referendum op 6 april 2016. Referendumchecker.EU tracht helderheid te verschaffen door de juistheid te toetsen van veronderstellingen met betrekking tot de Europese Unie en de associatieovereenkomst. Zo bestaat er onduidelijkheid over wat de associatieovereenkomst met Oekraïne precies omvat, welke implicaties het met zich meebrengt en waar de overeenkomst in de toekomst toe zal leiden. Aan de hand van verschillende bronnen zal Referendumchecker.EU het waarheidsgehalte meten van verschillende aannames met betrekking tot het aanstaande referendum op 6 april.

Referendumchecker.EU is onafhankelijk, neutraal en niet-partijgebonden. De redactie bestaat uit een team van analisten, werkzaam voor het Den Haag Centrum voor Strategische Studies, alsmede externe experts.

HCSS ziet deze fact-checker als onderdeel van zijn publieke taak om neutrale en juiste informatie te verschaffen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het HCSS 070-3184840

The Hague Centre for Strategic Studies

plaats:
Den Haag
website:
http://www.hcss.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234