VNN start met webinars voor breed publiek

VNN start met webinars voor breed publiek

Onderwerp eerste webinar Hoe herken ik drugsgebruik?
Donderdag 31 maart om 20:00 vindt de eerste gratis online presentatie (webinar) van VNN plaats met als onderwerp Hoe herken ik drugsgebruik? In 45 minuten komen de deelnemers meer te weten over de ins en outs van drugsgebruik, hoe je drugsgebruik kunt signaleren én hoe je het bespreekbaar kunt maken. De webinar is bestemd voor een brede doelgroep; van ouders tot docenten en van huisartsen tot jongerenwerkers en andere hulpverleners.

Waarom een webinar?
Voor VNN is een webinar een laagdrempelige manier om de feiten over en het omgaan met alcohol, drugs en verslaving onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. VNN weet uit ervaring dat het belangrijk is om in een vroeg stadium verslavingsproblematiek te herkennen en te weten welke stappen mogelijk zijn om weer in een gezond leefpatroon te komen.

Live vragen stellen
Medewerkers van Voorlichting & Preventie van VNN presenteren de webinar. Tijdens de webinar worden verschillende foto’s en filmpjes van drugs getoond. Tevens kunnen mensen vragen stellen die zoveel mogelijk direct worden beantwoord via de chatfunctie.

Praktische informatie
Aanmelden kan via deze link: www.vnn.nl/webinar Deelname is gratis. Mensen hoeven zich alleen met naam (desgewenst anoniem) en een bestaand e-mailadres aan te melden. Kort vooraf aan de uitzending ontvangen de deelnemers een link in hun mailbox en vervolgens kunnen ze de webinar op het geplande tijdstip vanachter hun eigen computer volgen.

Volgende webinars
Donderdagavond 9 juni vindt de tweede webinar plaats. Het thema luidt dan: Is verslaving een ziekte? Na de zomer organiseert VNN een derde webinar met als onderwerp Omgaan met het drankprobleem van de ander. Op www.vnn.nl/webinar verschijnt te zijner tijd meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, bereikbaar via 050 - 364 89 00.

Verslavingszorg Noord Nederland

plaats:
Noord-Nederland
website:
http://www.vnn.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234