Solar Weekend maakt headliners en nieuw podium bekend

De headliners van Solar Weekend 2016 zijn bekend. Op zaterdag sluit De Jeugd van Tegenwoordig de eerste festivaldag af. Op zondag is het aan de legendarische Duitse danceact Scooter om het festival uit te luiden. Ook Vage Gasten en FeestDJRuud zijn dit jaar weer te vinden op het Roermondse festival. Samen vullen zij een podium op het festivalterrein in.

Scooter stond in de afgelopen tien jaar slechts drie keer in Nederland. De legendarische Duitse danceact verkoopt steevast stadions uit in het thuisland. Ook verkocht de groep ruim 30 miljoen albums en stond Scooter meer dan twintig keer in de Duitse Top 10-lijsten, een record. In buurland Nederland scoorde de groep ook meerdere hits. Denk daarbij aan het knallende Hyper Hyper, Move your Ass en How much is the Fish?.

Nog zo'n hitmachine is De Jeugd van Tegenwoordig. Met Watskeburt brak het gezelschap in 2005 door. Sindsdien is de rapgroep niet gestopt met het produceren van knallers. Nummers als Sterrenstof en Get Spanish zijn slechts een kleine greep uit het oeuvre van De Jeugd van Tegenwoordig. Onlangs vierden de heren hun tienjarig jubileum met het uitbrengen van coveralbum 'De Jeugd, Vertegenwoordigd'. Daarop stoppen diverse Nederlandse grootheden de klassiekers van de groep in een eigen jasje. Ook brachten ze onlangs zelf een nieuw album uit, genaamd Manon. In 2011 gaf De Jeugd van Tegenwoordig al een daverend optreden op Solar Weekend.

FeestDJRuud en Vage Gasten
Ook FeestDJRuud - een trouwe vriend van het festival - staat dit jaar op Solar Weekend. Waar hij voorheen met zijn Knaltival de gastheer van de campingtent was, gaat hij nu de samenwerking aan met het Amsterdamse collectief Vage Gasten. Samen vullen zij een podium in op het festivalterrein. De artiesten op dit podium worden met de release van het volledige programma bekendgemaakt.

Cirque du Rave

In een eerder stadium kondigde Solar Weekend het programma van de camping al aan: inmiddels een festival op zich. Want vóórdat het festival officieel begint op zaterdag, heeft een deel van de bezoekers al twee dagen feest achter de rug. De campingtent wordt voor deze editie omgetoverd tot Cirque du Rave. Hier is het aan feestcollectief Rave van Fortuin en genodigden om het publiek op te warmen voor beide festivaldagen. Ook gaat het feest hier ná de festivaldagen door voor de campingbezoekers. Op het programma staan onder meer Kraantje Pappie, Dirtcaps, Naffz, Brocco, Puinhoop Kollektiv, David Ghetto en Flamboyant ft. De Gelogeerde Aap.

Het volledige programma wordt eind april bekendgemaakt. Solar Weekend vindt plaats van donderdag 4 tot en met zondag 7 augustus aan De Maasplassen in Roermond.

Solar Weekend

plaats:
Eindhoven
website:
http://solarweekend.com/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234