Koeien maken vreugdesprongen in de wei bij start van de lente

Sportman Sven Kramer opent boerenseizoen

Vandaag, tijdens de start van de lente, vierde zuivelproducent Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. De kersverse wereldkampioen allround schaatsen Sven Kramer opende de staldeuren voor de koeien, die met veel plezier en bokkensprongen voor het eerst dit jaar weer naar buiten gingen. Op de boerderij van familie Wantenaar uit Soest gaf Sven het startsein.

De eerste weidegang van het jaar
Met het openen van de staldeuren begint bij Coen Wantenaar de periode van weidegang, waarin koeien minstens 120 dagen 6 uur per dag buiten zijn. Iedere boer in Nederland bepaalt zelf het moment van de jaarlijkse weidegang. Boer Coen Wantenaar vertelt: "Melkveehouders kijken ieder jaar uit naar het lenteseizoen, hét seizoen waarin de koeien weer naar buiten gaan. Het is niet alleen een feest voor de koeien, maar zeker ook voor ons. Het is zo'n prachtig Hollands plaatje, koeien in de wei!"

Vreugdesprongen van koeien én kinderen
Voordat de koeien het verse gras betreden, sprongen de 43 leerlingen van basisschool Het Mozaïek uit Houten zich warm op trampolines samen met Sven Kramer, die naast dat hij meervoudig schaatskampioen is bovendien boeren roots heeft. Het trampoline springen is geïnspireerd op de bokkensprongen van de koeien. Naast het boerenseizoen dat wordt geopend op deze dag, is hiermee tevens het buitensport- en speelseizoen geopend. "Mooi om het 'springende' enthousiasme van zowel de kinderen als de koeien te zien. Beiden zijn heel blij dat ze weer lekker naar buiten kunnen en volop kunnen bewegen", aldus Kramer.

Koeien zijn topsporters
"We zijn blij dat Sven met ons het boerenseizoen wil openen", aldus Trix van der Vleuten, Brand Leader Campina. "De drievoudig Olympisch en achtvoudig WK Allround kampioen zet de deuren open voor onze vrolijk springende koeien. Als Campina geloven we in de weidegang om zo de basis te geven voor Nederland en Nederlandse sporters als Sven!"

Beleef het boerenleven
Er is een speciaal lesprogramma ontwikkeld om kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven en te laten zien waar melk vandaan komt. Om het publiek het leven op de boerderij te laten ontdekken, geven 65 boeren op 6 en 16 mei een kijkje achter de schermen van hun bedrijf tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

---

FrieslandCampina Branded Netherlands
FrieslandCampina Branded Netherlands is een werkmaatschappij van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa en produceert en verkoopt onder meer melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, kaas en boter, voor consumenten in Nederland.

Koninklijke FrieslandCampina N.V.
Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de grootste zuivelondernemingen in de wereld.
FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven in West-Europa. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.
FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen met ruim 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vijf marktgeoriënteerde business groups: Consumer Products Europe, Middle East & Africa; Consumer Products Asia; Consumer Products China; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 19.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com

Geplaatst in:

Voor vragen, meer informatie, persmateriaal en afbeeldingen in hoge resolutie, kunt u contact opnemen met:

Het PR Bureau

Vivijan Steenhuis
T: +31 (0)206702232
M: +31 (0)613470995
E: vivijan@hetprbureau.nl

FrieslandCampina Branded Netherlands
Pinar Erbudak
T: +31 (0)650507169
E: pinar.erbudak@frieslandcampina.com

Campina

plaats:
Amersfoort

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234