Huurders dienen miljoenenclaim in tegen NL'se staat via HuurClaims.nl

21 maart 2016 - HuurClaims heeft vandaag haar website HuurClaims.nl gelanceerd om namens gedupeerde huurders een miljoenenclaim op te starten tegen de Nederlandse Staat.

De Belastingdienst heeft vanaf 2013 inkomensgegevens aan verhuurders verschaft waardoor naar schatting minimaal 500.000 huurders schade hebben geleden door te hoge huren te betalen. Gedupeerde huurders, zo genoemde scheefwoners, kunnen zich vanaf heden binnen 3 minuten inschrijven via HuurClaims.nl.

Eerder vandaag gaf ook de Woonbond al aan naar de rechter te stappen.

Initiatiefnemer Bas van Hout vertelt: "Ik ken veel mensen in mijn omgeving die zogenaamde scheefwoners zijn. Direct na de uitspraak van de Raad van State hoorde ik daarom veel geluiden in mijn omgeving van mensen die zich afvroegen wat deze uitspraak voor hen betekende. Ik heb daarom direct een team van gespecialiseerde juristen ingeschakeld om te kijken naar de zaak. Het opmerkelijke is dat wij, in tegenstelling tot de Woonbond, vrijwel direct tot de conclusie zijn gekomen dat alle schade snel en volledig teruggevorderd kan worden van de Staat. Wij zijn dan ook verbaasd dat de Woonbond eerst wilde schikken met de Staat en, nu dat niet is gelukt, een procedure wil gaan starten die jaren en jaren in beslag kan gaan nemen. Wij gaan de schade snel, efficiënt en individueel vorderden, volledig op basis van no cure no pay."

Gedupeerde huurders betalen geen inschrijfgeld en geen proceskosten als de Nederlandse Staat niet tot betaling overgaat. Bij betaling komt HuurClaims een percentage van 15% van het ontvangen bedrag aan huurschade toe, naast de in rekening gebrachte en door de Staat betaalde kosten. HuurClaims onderscheidt zich hiermee van andere actoren als ConsumentenClaim die onder andere wel hun proceskosten in rekening brengen bij non-betaling.

Noot voor de redactie:
Bas van Hout
e-mail: communicatie@huurclaims.nl
telefoon: 06-30315300

HuurClaims B.V.
Reitscheweg 1-7
5232 BX 's-Hertogenbosch

HuurClaims B.V.

plaats:
's-Hertogenbosch

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234