Persuitnodiging Ethiek conferentie VNO-NCW en MKB-Nederland

Graag nodigen wij de media uit voor de VNO-NCW en MKB-Nederland Conferentie 'De winst van leiderschap in ethiek' op dinsdag 22 maart van 14:00 - 16:00 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de Malietoren van VNO-NCW en MKB-Nederland, Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag.

Ethiek raakt aan de waarden waar een bedrijf of persoon voor staat en aan waarden gedreven ondernemerschap. In onze steeds complexer wordende wereld is werk maken van ethiek van groot belang én het loont. Bedrijven, groot en klein, opereren vaak internationaal, met veel leveranciers en afnemers en krijgen met steeds meer belanghebbenden te maken. Dat biedt mogelijkheden als het gaat om nieuwe verdienmodellen, maar het is ook ingewikkeld. Waar wil je als bedrijf uiteindelijk voor staan en waar wil je op aanspreekbaar zijn? Door als bedrijf in ethiek te investeren levert het meer op dan dat het kost. En dat is winst.

Onder leiding van dagvoorzitter Esther van Rijswijk komen inspirerende voorbeelden van ambitieuze ondernemers aan de orde die laten zien hoe je in de praktijk met het thema aan de slag kunt. Wat zijn de do's & don'ts? Hoe kun je ermee aan de slag?

Programma.
13.30 uur: Ontvangst met koffie en thee,

14.00 uur: Opening door dagvoorzitter Esther van Rijswijk, journalist en econoom.

Michaël van Straalen, voorzitter van MKB-Nederland, geeft een inleiding over de publicatie 'Leiderschap in ethiek. Inspiratie voor een baanbrekende ethiek voor bedrijven'.

Muel Kaptein, hoogleraar bedrijfsethiek aan de Erasmus Universiteit en partner bij KPMG over de vraag wat de winst is van leiderschap in ethiek voor ondernemers? Wat zijn de do's & don'ts?

Jacco Vonhof, directeur van NOVON Schoonmaak en voorzitter van VNO-NCW Midden, over wat bedrijfsethiek betekent in de praktijk van alle dag van NOVON?

Praktijkverhalen over bedrijfsethiek en leiderschap in ethiek met:
- Inka Pieter (KLM) over o.a. geen jachttrofeeën meer in vliegtuigen;
- Ronald Hein (Rabobank) over openheid betreffende fiscale ethiek;
- Stefan van Uffelen (MVO-netwerk Beton) over initiatief duurzame betonketen;
- Gerard Fehrenbach (PGGM) over verantwoord beleggen.

Handreikingen en praktische tips hoe als ondernemer aan te slag te gaan met bedrijfsethiek, door Eppy Boschma, zij is secretaris Levensbeschouwing en Ondernemen bij VNO-NCW en MKB-Nederland.

16.00 uur: Afsluiting en aansluitend gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar informeel ervaringen te delen.

Belangstellende pers kan zich melden bij de afdeling communicatie van VNO-NCW en MKB-Nederland: 070-3490167 of kooij@vnoncw-mkb.nl.
Het rapport 'Leiderschap in ethiek. Inspiratie voor een baanbrekende ethiek voor bedrijven', dat VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met Muel Kaptein van de Erasmus Universiteit hebben gepubliceerd, is te downloaden via
http://www.vno-ncw.nl/publicaties/leiderschap-ethiek.
Ook is er een korte video beschikbaar die te zien is op https://vimeo.com/156236232.

VNO-NCW en MKB-Nederland

plaats:
DEN HAAG

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234