Piramidespel PlanB4you failliet verklaard

'S-HERTOGENBOSCH, 20160318 -- Afgelopen dinsdag heeft de rechtbank Oost-Brabant PlanB4you B.V. failliet verklaard. Curator Ruud Dekker roept gedupeerde beleggers op om hun vorderingen in te dienen via www.crediteurenlijst.nl.

Volgens het bedrijf zelf zouden in totaal 22.000 beleggers uit diverse landen hebben meegespeeld. Hen werd een rendement van 25% op hun inleg toegezegd. Het bedrijf hield mensen voor dat ze makkelijk geld konden verdienen door op internet te klikken op banners van advertenties. Daarnaast beloofde het bedrijf dat geld kon worden verdiend door andere mensen te enthousiasmeren om deel te nemen aan het project.

In augustus 2014 doorzocht de FIOD tijdens een internationale actie zes panden in Nederland en België. Op bankrekeningen en zeven luxe auto's, waaronder een Maserati, een Jeep en een Porsche, werd beslag gelegd. Op de bankrekeningen zou voor ruim Euro 2 miljoen aan saldi zijn aangetroffen.

Begin 2015 werd de directeur van PlanB4you, Johny Schabregs, opgepakt. In juni 2015 bepaalde de rechtbank Amsterdam na een verzoek van het Openbaar Ministerie, dat zowel het bedrijf als directeur Schabregs zich zes maanden lang zullen onthouden van het werven van nieuwe spelers voor het piramidespel.

Dekker gaat ervan uit dat Justitie de opbrengst van de in beslag genomen zaken afdraagt aan de boedel zodat daarmee de gedupeerde inleggers deels kunnen worden gecompenseerd.

Dekker en Smits advocaten

plaats:
'S-HERTOGENBOSCH

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234