HP/De Tijd-hoofdredacteur Tom Kellerhuis wint De Gouden Pen

In Amsterdam is de winnaar van De Gouden Pen bekendgemaakt: HP/De Tijd-hoofdredacteur Tom Kellerhuis. Kellerhuis was genomineerd met zijn gelauwerde vraaggesprek met schrijver Joost Zwagerman, enkele dagen voor diens plotselinge dood. De Gouden Pen is een publieksprijs van de online kiosk Blendle, die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt aan de auteur van het meest gelezen artikel op Blendle.

Kellerhuis zocht publicist, essayist, dichter en schrijver Joost Zwagerman bij hem thuis op in Haarlem. Het is een portret geworden van dertig jaar schrijverschap. Zwagerman deed opzienbarende uitspraken over zijn voormalige uitgevers, bekende te lijden aan de ziekte van Bechterew en sprak over zelfmoord. "En Joost was eloquent, dus wat hij zei, rolde er in prachtige volzinnen uit," vertelde Kellerhuis over het interview. Daaraan voegt hij toe: "Hieruit spreekt de waardering van de lezers, die hebben het massaal gedownload. Van de lezers - online of in print - moeten we het hebben!"

Het artikel werd in 2015 bijna 30.000 keer gedownload op Blendle. De best gelezen stukken van iedere maand in 2015 zijn te vinden op de website van De Gouden Pen.

Voor een toelichting:

Tom Kellerhuis, hoofdredacteur, t.kellerhuis@hpdetijd.nl, 06 47 46 06 05

Audax

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234