Equator Foundation ontvangt TOPGGz keurmerk

Stichting Equator Foundation mag vanaf vandaag het keurmerk TOPGGz voeren.
Het TOPGGz keurmerk wordt toegekend aan afdelingen die zeer gespecialiseerde patiëntenzorg leveren en dat combineren met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding.
Deze zorg is bestemd voor patiënten die vanwege ernstige, complexe en/ of zeldzame aandoeningen onvoldoende resultaat hebben van een behandeling in de specialistische (2e lijns) geestelijke gezondheidszorg.

Equator Foundation is een organisatie voor psychiatrische behandeling en psychosociale zorg, onderzoek en kennisoverdracht en richt zich in Nederland op getraumatiseerde vluchtelingen en asielzoekers en op slachtoffers van mensenhandel en van recent seksueel geweld. Elders in de wereld richt Equator Foundation zich op oorlogsgetroffen populaties.

Pim Scholte, psychiater en oprichter van Equator Foundation: “Ik ben buitengewoon trots op deze erkenning door de stichting TOPGGz. Bij Equator focussen we ons, al sinds de oprichting in 2003, op sociale binding in combinatie met mentaal herstel. Dit blijkt voor onze specifieke doelgroep beter te werken dan alleen individuele traumabehandeling. Wij onderbouwen al onze behandelinnovaties met wetenschappelijk onderzoek. Het feit dat we nu het TOPGGz keurmerk mogen gaan voeren, is een prachtige bevestiging van ons werk.”

Equator Foundation is partner in Arq Psychotrauma Expert Groep, een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen.

Geplaatst in:

Meer informatie:
Equator Foundation – equatorfoundation.nl
Arq Psychotrauma Expert Groep – arq.org
Voor vragen: Kirsten Ruter via k.ruter@arq.org of telefoon 0626726734

Voor meer informatie over het TOPGGz keurmerk: www.topggz.nl

Equator Foundation

plaats:
Diemen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234