AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn nu Alcami

WILMINGTON, North Carolina, 16 maart 2016 /PRNewswire/ -- AAIPharma Services Corporation (AAI) / Cambridge Major Laboratories, Inc. (CML), een toonaangevende leverancier van productie en ontwikkeling op maat voor de farmaceutische en biotechnologische industrieën, kondigt vandaag haar nieuwe merk en identiteit aan: als toonaangevend contractonwikkelings- en productiebedrijf (CDMO) met uitgebreide vaardigheden en capaciteiten zal de organisatie vanaf nu "Alcami" heten.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO]

AAI en CML werden eind 2013 samengevoegd voor het aanbieden van analytische test- en ontwikkelingsdienstverlening voor actieve farmaceutische ingrediënten (API's) met capaciteit voor orale vaste toediening en parenterale dosering van het eindproduct. Alcami heeft een geïntegreerd aanbod van medicinale stoffen en producten in ieder ontwikkelingsstadium, beginnend bij vastestofchemie en ontwikkeling van formulering, en gelooft dat het een robuuste nieuwe outsourcingsmogelijkheid heeft gecreëerd.

Alcami heeft recentelijk significante investeringen aangekondigd in verdere vaardigheden en capaciteit voor productie van dosering in orale vaste vorm en parenterale afvul- & afwerkingsvaardigheden en capaciteiten, inclusief extra steriele lijnen en vriesdroogcapaciteit, die direct beschikbaar is. Ook zal Alcami haar huidige dienstverlening voor analytische tests verplaatsen naar een nieuwe toonaangevende locatie in het Cortex Innovation Center in St. Louis, MO, met innovatieve analytische testoplossingen voor nieuwe medicijnen van fabrikanten, generieke medicijnen, veterinaire producten, medicinale gezondheidsproducten voor consumenten, chemische producten en biofarmaceutica.

Stephan Kutzer, CEO, zei: "Met bijna 1000 medewerkers op zeven locaties in de Verenigde Staten en Europa ondersteunen deze verbeteringen in onze locaties in Wilmington, Charleston, Durham, Germantown, Edison, St. Louis en Weert, Nederland, samen met verbeteringen van onze kwaliteit, uitvoering en klantfocus, de algehele voortgang van onze groeistrategie als contractdienstverlener met een hernieuwde inzet voor het voldoen aan de vraag van onze klant. Met deze versterking van onze vaardigheden en capaciteiten in al onze bedrijven is ons vermogen om de markt te bedienen groter dan ooit."

Alcami is een combinatie van legacy-bedrijfsnamen in een nieuwe naam, die onze transformatie tot oplossingsleverancier van wereldklasse vertegenwoordigt, voor het voldoen aan de groeiende ontwikkeling van nieuwe producten binnen de farmaceutische en biotechnologische industrieën. Wij zetten ons volledig in om ervoor te zorgen dat wij soepel samenwerken aan ondersteuningen in de klinische progressie en commercialisering van medicinale producten voor onze klanten.

OVER ALCAMI

AAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengekomen in Alcami, een leverancier van wereldklasse op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productiedienstverlening. Wij hebben wereldwijd zeven locaties en onze gecombineerde capaciteiten zijn API-ontwikkeling en productie, vastestofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciële productie in gerede toedieningsvorm (orale vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening.Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO


AAIPharma Services Corporation


CONTACT: CONTACTPERSOON: ALCAMI - Catherine Hanley, CorporateCommunications, +1 910.254.7273, catherine.hanley@alcaminow.com,www.alcaminow.com


Web site: http://www.alcaminow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234