FMO schort met onmiddelijke ingang haar activiteiten in Honduras op

FMO is geschokt door het nieuws dat COPINH-lid Nelson García is vermoord in Honduras. Na de recente, gewelddadige dood van Berta Cáceres, hebben we een oproep gedaan aan de regering van Honduras om alles te doen wat in hun vermogen ligt om het aanhoudende geweld en de moorden in hun land te stoppen. Het recht van vrije meningsuiting voor een ieder die opkomt voor zijn rechten en verbetering van leefomstandigheden zijn van het hoogste belang voor FMO. Elk individu moet hierbij veilig zijn. FMO verwerpt en veroordeelt elke vorm van geweld tegen individuen en groepen.

Gegeven de huidige omstandigheden, met aanhoudend geweld, heeft FMO besloten om, met onmiddellijke ingang, al onze activiteiten in Honduras op te schorten. Dit betekent dat we geen nieuwe projecten of verplichtingen zullen aangaan en geen uitbetalingen zullen doen, inclusief het Agua Zarca project. Zoals reeds aangekondigd, zal een delegatie bestaande uit, onder meer onze CEO Nanno Kleiterp en onze Directeur Energie, naar Honduras afreizen en de gemeenschappen rond het Agua Zarca project bezoeken om een volledig begrip van de huidige situatie te krijgen. FMO heeft NGO's uitgenodigd om haar hierin te ondersteunen. Deze missie zal worden ondernomen, zodra de veiligheidssituatie het toelaat. We zullen ook een grondig onderzoek doen naar al onze andere projecten in Honduras. Op basis van dat onderzoek, zal een nader besluit volgen over de verdere betrokkenheid van FMO.

Perscontact:
Paul Hartogsveld
Senior Corporate Communications Advisor
T: +31 70 314 9928
M: +31 6 11589127
E: p.hartogsveld@fmo.nl


Noot voor de pers:
CEO Nanno Kleiterp is beschikbaar voor vragen, graag uw verzoek aan mij richten

FMO

plaats:
Den Haag
website:
http://www.fmo.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234